CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Φρέσκα λαχανικά τώρα το καλοκαίρι - Μπριάμ































  Τώρα το καλοκαίρι έχουμε αμέτρητα κολοκύθια, μελιτζάνες, μπατζάρια και πολλά - πολλά ζαρζαβατικά φρέσκα,  γιαυτό θα κάνουμε σήμερα φίλοι μου διάφορες εύκολες και γρήγορες συνταγές που πιστεύω να σας αρέσουν και να τις δώσετε και στους φίλους σας  να τις γευτούν και αυτοί.
Καλά να περνάτε και να κάνετε όσα περισσότερα μπάνια μπορείτε.
                    Γεια σας και καλή σας όρεξη.

                                                                                                                       Μαριλένα.





 

                           Μπριάμ                           

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες [ τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε χοντρές φέτες ]
  • 1 κιλό μελιτζάνες [ τις πλένετε  και τις κόβετε και αυτές σε χοντρές φέτες ]
  • 3 - 4 κολοκύθια [ τα πλένετε και τα κόβετε με τον ίδιο τρόπο μόνο που εδώ θα είναι λίγο πιο παχιά από τα άλλα δη. πατάτες και τι μελιτζάνες ]
  • 1 ματσάκι μαϊντανό [ χοντροκομμένος να είναι]
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδου [ τις αφήνετε όπως είναι μην τις κόψετε ]
  • 3 ξερά κρεμμύδια μεγάλα [ τα 2 τα κόβετε σε στρογγυλές φέτες και το άλλο το ξύνεται στην ξύστρα της ντομάτας ]
  •  4 κουταλιές πελτές ντομάτας [  που θα τον διαλύστε σε ένα φλιτζάνι  του τσαγιού  νερό ]
  • 4 - 5 ντομάτες [ θα κόψετε τις3 ντομάτες σε ροδέλες και τις υπόλοιπες θα τις ξύσετε ]
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Παίρνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα όλα τα πλυμένα και κομμένα υλικά [ πατάτες - κολοκύθια - μελιτζάνες ], τα ανακατεύετε με το χέρι σας καλά -  καλά βάζοντας λίγο από το λάδι και λίγο αλάτι με πιπέρι.
Τα ανακατεύετε και προσθέτετε το ξυσμένο κρεμμύδι,   τον μαϊντανό, την ξυσμένη ντομάτα , το λάδι ,  το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας τις φέτες ντομάτας και τον πελτέ.
Αφού έχετε βάλει όλα τα υλικά και τα έχετε στρώσει στο ταψί σας θα προσθέσετε   τον πελτέ  γύρω - γύρω στο ταψί,   θα στρώσετε   από πάνω τις φέτες από την ντομάτα και έτσι όταν θα το ψήσετε στον φούρνο σας θα έχει  πέσει όλο το ζουμί από τις ντομάτες και θα προστατεύει έτσι να μην σας καούν .
Ψήνετε το Μπριάμ  στον φούρνο στους 180 βαθμούς [ το έχετε σκεπάσει με το καπάκι του ταψιού για 45 λεπτά περίπου μετά δέστε τω μήπως θέλει λίγο νερό  ακόμα για να ψηθεί ]το ξεσκεπάζεται και το ψήνετε για 20 λεπτά περίπου ακόμα για να ροδίσουν τα λαχανικά σας και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Το σερβίρετε με μπόλικη φέτα και ψωμί.
Εάν θέλετε μπορείτε να έχετε κάποιο τυρί τριμμένο  που σας αρέσει [  όπως το κεφαλοτύρι ]   σε ένα μπολ και βάζετε επάνω από το ζεστό φαγητό σας στο πιάτο του  ο κάθε  ένας που θα το θέλει και του αρέσει.
Είναι και έτσι καταπληκτικό σε γεύση.
                                    Καλή σας όρεξη.
                                                                                                                                          Μαριλένα.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου