Φίλοι μου, έχετε γάλα; Mαγιά; Aλεύρι; Μα πάνω απ'όλα όρεξη; Τότε, τι καθόμαστε; Πάμε γρήγορα στην κουζίνα μου να φτιάξουμε πιτούλες για όλα τα γούστα, εύκολες....γρήγορες...νόστιμες, που θα τις ζηλέψουν και οι πεθερές μας!
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μας και, τέλος, το μισό αλεύρι. Αφού το ανακατέψετε καλά προσθέστε και το υπόλοιπο, μέχρι να δείτε η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνετε στην άκρη, αφού πρώτα την κάνετε μπάλα και την αλείφετε με το χέρι σας καλά καλά με τις 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να ανεβεί. Κάντε τις δουλειές σας και χαλαρώστε με ένα καφεδάκι. Έτοιμο το ζυμαράκι; Το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες μου και θα τις ανοίξετε. Τις ψήνετε σε τηγάνι ζεστό χωρίς λάδι. Έτοιμες! Πάμε να τις φάμε με μέλι; Με σοκολάτα; Με πιπέρι κόκκινο και πατάτες τηγανιτές; Με γιαούρτι; Με ό,τι εσείς θέλετε, ακόμα και με το φαγητό σας είναι τέλειες.
Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!
Καλή σας όρεξη!
Μαριλένα
Σημείωση: Μπορείτε να τις φτιάξετε και να τις βάλετε μια-μια στην κατάψυξη για κάποια άλλη μέρα που θα θέλετε να τις ψήσετε.
Υλικά:
- 3 κ.σ. λάδι
- 1 κ.γ. γεμάτο μαγιά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 και 1/2 φλ.τσαγιού χλιαρό χάλα
- 1 και 1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 με 1200 κιλό αλεύρι γ.ο.χ., ίσως να πάρει και λίγο παραπάνω ( αναλόγως τη φλιτζάνα που θα μετρήσετε )
- 2-3 κ.σ. καλαμποκέλαιο για το τέλος
- Ελάχιστο αλεύρι θα χρειαστείτε όταν ανοίγετε τις πίτες
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μας και, τέλος, το μισό αλεύρι. Αφού το ανακατέψετε καλά προσθέστε και το υπόλοιπο, μέχρι να δείτε η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνετε στην άκρη, αφού πρώτα την κάνετε μπάλα και την αλείφετε με το χέρι σας καλά καλά με τις 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να ανεβεί. Κάντε τις δουλειές σας και χαλαρώστε με ένα καφεδάκι. Έτοιμο το ζυμαράκι; Το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες μου και θα τις ανοίξετε. Τις ψήνετε σε τηγάνι ζεστό χωρίς λάδι. Έτοιμες! Πάμε να τις φάμε με μέλι; Με σοκολάτα; Με πιπέρι κόκκινο και πατάτες τηγανιτές; Με γιαούρτι; Με ό,τι εσείς θέλετε, ακόμα και με το φαγητό σας είναι τέλειες.
Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!
Καλή σας όρεξη!
Μαριλένα
Σημείωση: Μπορείτε να τις φτιάξετε και να τις βάλετε μια-μια στην κατάψυξη για κάποια άλλη μέρα που θα θέλετε να τις ψήσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου