CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Σουτζουκάκια...

Πως θα ήθελα τώρα ένα πιάτο με σουτζουκάκια ...Με μπόλικη σάλτσα...Τα σάλια μου τρέχουν και μόνο που τα σκέφτομαι φίλοι μου. Νόμιζα ότι τα είχα γράψει και αφού μου τα ζητήσατε και μου τα ξαναζητήσατε, θα σας τα γράψω. Να είναι τρυφερά... Να είναι ζουμερά... Να έχουν τη σάλτσα τους μπόλικη.. Να έχυομε φρέσκο ψωμί για βούτες...Και, φυσικά, καλή παρέα!


Υλικά:

μείγμα για τα σουτζουκάκια:
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 400 γραμμάρια κιμά χοιρινό
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κύμινο, όσο σας αρέσει
  • 4 τριμμένες φρυγανιές
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 - 3 κ.σ. κρασί
για τη σάλτσα:
  • 5-6 τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνα του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνα ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζoyme όλα τα υλικά για το μείγμα, τα ανακατεύoyme καλά και τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να σφίξουν. Μετά τα πλάθουμε μικρά και μακρουλά σουτζουκάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για τη σάλτσα: όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά και θα προσέχουμε να έχουμε ζεστό νερό πάντα για να προσθέσουμε στη σάλτσα, ώστε να μη σταματάει η βράση του μέχρι να ετοιμαστεί. Πάντα βάζουμε σε όλα τα φαγητά 2-3 λεπτά πριν κλείσουμε το φαγητό το πιπέρι! Το ίδιο κάνω και στις σάλτσες για να κρατάει το άρωμα! Όταν η  σάλτσα είναι έτοιμη τη δοκιμάζουμε...Προσθέτουμε το πιπέρι λοιπόν, κλείνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε. Τώρα παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας, λίγα - λίγα έτσι ώστε να ψηθούν γύρω - γύρω καλά, σε χαμηλή φωτιά για να μην μας πιάσουν. Αφού είναι έτοιμα, τα βάζουμε στη σάλτσα και συνεχίζουμε να τα τηγανίζουμε, μέχρι να τα τηγανίσουμε όλα. Από αυτό το ζεματιστό λαδάκι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας μέσα στη σάλτσα και παίρνει άλλη γεύση σας λέω! Παίρνουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε για να πάει παντού η σάλτσα και να τα σκεπάσει...Σερβίρουμε..Με πουρέ, πατάτες τηγανητές, μακαρονάδα, πιλάφι, σκέτα..και..και...Με ό,τι σας αρέσει!

Καλή σας όρεξη και στην υγειά σας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασάκι!
                                                                Μαριλένα


*Μπορείτε να τα ψήσετε και στον φούρνο...Τα πλάθετε, τα βάζετε στη σειρά στο ταψί και από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα άψητη..Προσοχή μη βάζετε νερό! Η σάλτσα σας αρκεί για να ψηθούν. Εάν πάλι βλέπετε ότι δεν αρκεί για το ψήσιμο τους, προσθέσετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό. 
 


2 σχόλια:

  1. Αχ τι μας κάνεις! Σουτζουκάκια! Μόνο η λέξη προκαλεί λιγούρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα...να δεις και εμένα..χα!χα! Στο Facebook μου έχουν στείλει πάνω από 32 μηνύματα για τα σουτζουκάκια μου! Δοκίμασε και μετά πες μου! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή