CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Χοιρινό καραμελωμένο....

Μυρωδιές και γεύσεις γέμισε και σήμερα το σπίτι μου.. Καραμελωμένο χοιρινό! Ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό. Φτιάξτε το καφεδάκι σας και απολαύστε το σήμερα μαγειρεύοντάς το. Θα τρελαθούν όσοι το απολαύσουν...Μην ξεχάσετε να έχετε μπύρα και ψωμί για βούτες.
Αρκετά όμως σας είπα και σήμερα...Πάμε κρεοπωλείο και μετά στην κουζίνα. Ναι, θα σας βοηθήσω κι εγώ.


Υλικά:
  • 1 1/2 κιλό χοιρινό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μπύρα (όχι παγωμένη)
  • 3-4 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνα του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε το χοιρινό με τη μισή μπύρα για 2-3 ώρες. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι και το κομμένο χοιρινό και το τσιγαρίζουμε, αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε την υπόλοιπη μπύρα και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας, ανακατεύουμε πότε-πότε το χοιρινό μας και συγχρόνως απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας...(Που σας έλεγα παραπάνω). Αφού έχει ψηθεί, (το δοκιμάζουμε πρώτα ίσως χρειαστεί να βάλουμε ακόμα λίγη μπύρα), σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το αλάτι μας και ρίχνουμε και όσο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλουμε. Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το χοιρινό μας και έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά μας, τα αφήνουμε να καραμελώσουν και το σερβίρουμε, με πατάτες τηγανητές, πιλάφι, πουρέ ή ακόμα εάν θέλουμε κάνουμε σουβλακόπιτες. Κάνουμε και μια σαλάτα που μας αρέσει, μπόλικο ψωμί για βούτες και ...
                                                        Καλή σας όρεξη με μια μπύρα στην υγεία σας!
                                                                                      Μαριλένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου