CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Pancakes με ροδάκινο.....σοκολάτα

Για τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους, μια λιχουδιά ξεχωριστή γεμάτη σοκολάτα, ροδάκινο και .... ό,τι αγαπάς μπορείς να βάλεις!
Γεύσεις; Πολλές! Τι σου αρέσει; Κάνε δικιά σου τη γέμιση και μοιράσου με τους φίλους σου, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μου!!!
Στείλτε και σε μένα κανένα με τη δικιά σας γέμιση να δοκιμάσω βρε παιδιά!!!!!



Υλικά:
  • 1 κούπα αλεύρι 
  • 1 κούπα ροδάκινο καθαρισμένο από τη φλούδα και κομμένο σε κύβους
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ή ηλιέλαιο 
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. baking powder, όχι γεμάτη η κουταλιά
  • 1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • μέλι, ζάχαρη, κανέλα, άλειμμα σοκολάτας, παγωτό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα μπολ μεγάλο τα αυγά με τη ζάχαρη με σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder κοσκινισμένα μαζί με το βούτυρο ή το λάδι. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος, βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Παίρνουμε ένα τηγάνι μικρού ή μεσαίου μεγέθους και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο, ή αν θέλουμε έχουμε ένα πινέλο και το λαδώνουμε κάθε φορά που θα βάλουμε τη κάθε  δόση, περιμένουμε να λιώσει και με ένα κουτάλι βάζουμε στο τηγάνι λίγο από το μείγμα. Δεν προσπαθούμε να το απλώσουμε, μιας και πρέπει να είναι φουσκωτό το pancake και το μείγμα δεν είναι υγρό. Βάζουμε μερικά κομμάτια ροδάκινου προτού το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα δυο λεπτά περίπου και από την άλλη μεριά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το pancake μας. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα και τα κρατάμε ζεστά σκεπάζοντάς τα. Έτσι, κρατάνε υγρασία και παραμένουν φουσκωτά. Τα προσφέρουμε το ένα πάνω στο άλλο με επιπλέον φρούτα από επάνω ή ενδιάμεσα, μέλι, ζάχαρη, κανέλα, άλειμμα σοκολάτας ή και παγωτό. Είναι υπέροχα και σκέτα! Και για το γραφείο σας, στην θάλασσα μαζί με τον καφέ σας το απόγευμα, είναι υπέροχα την άλλη μέρα...
                                                            Καλή μας όρεξη!


                                                                    Μαριλένα


2 σχόλια:

  1. Υπέροχη και γρήγορη συνταγή !!!!!!!!
    Να είσαι καλά , Μαριλένα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου που πάντα επιλέγεις το Blog μου για να μαγειρέψεις,σε ευχαριστώ από <3 !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή