Πάσχα!! Έρχεται και με μυρωδιές θα γεμίσει το σπίτι... από φαγητά!! Γλυκά!! Και χρώματα! Θα ψηθεί το αρνί!..Θα βάψουμε τα αυγά..θα κάνουμε μαγειρίτσα ΕΥΚΟΛΗ!
Υλικά:
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε, πλένουμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια και την βράζουμε σε μια κατσαρόλα για περίπου μια ώρα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και μόλις είναι έτοιμα, σε περίπου μισή ώρα, βάζουμε το ρύζι και το λάδι. Ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και περιμένουμε να βράσει το ρύζι. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Εν τω μεταξύ χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε χωριστά. Τα βάζουμε μετά μαζί και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βάζουμε κουταλιά κουταλιά από το φαγητό στο χυμό ανακατεύοντας συνεχώς για να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και τα λαχανικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για να μη μας κόψει.
Καλή σας όρεξη!...και Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο!!!
Μαριλένα
Υλικά:
- 1 συκωταριά (περίπου 1 1/2 κιλό)
- 300 γραμμ. σπανάκι
- 2 αυγά
- 3 μαρούλια
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
- 1 μάτσο άνηθο
- 4 κ.σ. ρύζι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε, πλένουμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια και την βράζουμε σε μια κατσαρόλα για περίπου μια ώρα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και μόλις είναι έτοιμα, σε περίπου μισή ώρα, βάζουμε το ρύζι και το λάδι. Ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και περιμένουμε να βράσει το ρύζι. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Εν τω μεταξύ χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε χωριστά. Τα βάζουμε μετά μαζί και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βάζουμε κουταλιά κουταλιά από το φαγητό στο χυμό ανακατεύοντας συνεχώς για να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και τα λαχανικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για να μη μας κόψει.
Καλή σας όρεξη!...και Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο!!!
Μαριλένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου