CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μπισκότα με τυριά και παπαρουνόσπορο

Να κάνουμε μερικά νόστιμα, τυρένια μπισκοτάκια για τα μικρά και μεγάλα μας παιδάκια;;;...Μυρίζουν σαν πίτσα, γίνονται στο τσακ - μπάμ και θα ξετρελαθείτε όλοι σας!!!...κάντε τα -κάντε τα και τα λέμε....και μια μπυρίτσα πάει τρομερά!!!...Έχετε πάρτι;..Τραπέζι;;...Γενέθλια;;.. Γιορτή;;;..Θα σας λείψουν αν δεν τα κάνετε....χα!!..χα!!!....Δεν τα έκανα όμως εγώ...χα!!!...Βλέπετε έχω και άλλη μια μικρή κόρη, που φτιάχνει ό,τι δεν μπορείτε να φανταστείτε...Τα έκανε και σας κερνάει...Σήμερα για την φίλη μου την Τζένη που γιορτάζει, χρόνια σου πολλά Τζένη και να σε χαιρόμαστε!!!


Υλικά:
  • 2 φλιτζ. τσαγιού + 2 κ. σ. τριμμένα τυριά της επιλογής σας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 5-6 κ. σ. βούτυρο
  • 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο




Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από τον παπαρουνόσπορο, μέχρι να ενωθούν και να γίνουν σαν μπάλα. Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο, το ζυμώνουμε λίγο για να πάει παντού.
 Βάζουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά, την πλάθουμε λίγο και φτιάχνουμε μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουπ πατ,  ποτήρι ή να φτιάξουμε ένα ρολό με τη ζύμη και να κόψουμε σε ίσα κομμάτια με μαχαίρι. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.
Καλή επιτυχία και μην ξεχνάτε να δίνετε στα παιδιά σας μερικά για το σχολείο και στο σύζυγο για το γραφείο του!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου