CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Τζατζίκι ελληνικό





Υλικά:

  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μέτρια αγγούρια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5-6 ελιές για διακόσμηση

Εκτέλεση:




Τρίβουμε το αγγούρι και το σκόρδο. Στραγγίζουμε το αγγούρι καλά να φύγουν τα υγρά του, σε σουρωτήρι πιέζοντας με ένα κουτάλι ή με μία πετσέτα πιέζοντάς την.






Αναμειγνύουμε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι με ένα κουτάλι καλά-καλά. Προσθέτουμε το αγγούρι και έπειτα το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Βάζουμε και τις ελιές όταν το σερβίρουμε.




Το σερβίρουμε είτε σκέτο είτε ως συνοδευτικό με άλλα φαγητά.


       Καλή σας όρεξη!
      

                                                                                                                                  Μαριλένα

1 σχόλιο: