CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σαρδέλες σε αλάτι χοντρό

Υλικά:
  • 2 κιλά σαρδέλες
  • 1.500 γραμμάρια αλάτι χοντρό
  • 1 μεγάλο τάπερ

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Τις ξεπλένουμε καλά- καλά και τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά.
Μετά από 1 με 2 ώρες βάζουμε στο τάπερ χοντρό αλάτι σε στρώση και από πάνω άλλη μια στρώση σαρδέλες. Προσέχουμε να μην αφήνουμε κενό καθόλου [δηλ. η μια σαρδέλα κοντά στην άλλη ]. Ξανά αλάτι - σαρδέλες και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια.Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι αλάτι. Τα αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 2 με 3 μέρες .
Εάν θέλετε τις αφήνετε εκεί και χρησιμοποιείτε όσες θέλετε κάθε φορά, ή εάν θέλετε τις ξεπλένετε και τους βάζετε ξύδι σε ένα άλλο σκεύος και όταν θέλετε να τις σερβίρετε, τους βάζετε λάδι και τρώγονται αμέσως.
Προσοχή, όμως, γιατί αυτές οι σαρδέλες είναι πολύ αλμυρές. Οπότε θα πρέπει να τις ξεπλύνετε πολύ καλά όταν τις σερβίρετε, να τους βάζετε ελάχιστο ξύδι και λάδι και έτσι τις σερβίρετε με ένα καλό κρασάκι, με ρακί ακόμα και με διάφορα φαγητά. Πηγαίνουν με φαγητά όπως τις φακές, τις φασόλες τις ξερές, με πατάτες τηγανητές.

                          
                    Καλή σας όρεξη και προσοχή στο αλάτι.

                                                         
                                                                                                                          Μαριλένα    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου