CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Μελιτζανοσαλάτα


 Υλικά:

  • 4 μελιτζάνες μέτριες
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • αλάτι
  • ξύδι
  • λάδι
  • 1 πατάτα μέτρια [ την έχουμε βράσει ]

Εκτέλεση:

Τρυπάμε τις μελιτζάνες σε  δυο τρεις μεριές και τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς [προσοχή τις μελιτζάνες πρέπει να τις τρυπήσετε γιατί μπορεί να σας σκάσουν μέσα στο φούρνο ], σε ένα ταψάκι μέσα για 30 λεπτά περίπου.

Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε το εσωτερικό [πετάμε τη φλούδα] και αφού τις λιώσουμε με ένα πιρούνι , προσθέτουμε τη βραστή πατάτα. Ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και, τέλος, τη μαγιονέζα και τα ανακατεύουμε  [όχι πολύ δυνατά]. Εάν  θέλετε μη βάλετε όλο το σκόρδο.

Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο και την προσφέρετε κρύα.


     Καλή σας όρεξη!                       

                                                                                                                     
                                                               Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου