Υλικά:
- 4 μελιτζάνες μέτριες
- 3 - 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- αλάτι
- ξύδι
- λάδι
- 1 πατάτα μέτρια [ την έχουμε βράσει ]
Εκτέλεση:
Τρυπάμε τις μελιτζάνες σε δυο τρεις μεριές και τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς [προσοχή τις μελιτζάνες πρέπει να τις τρυπήσετε γιατί μπορεί να σας σκάσουν μέσα στο φούρνο ], σε ένα ταψάκι μέσα για 30 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε το εσωτερικό [πετάμε τη φλούδα] και αφού τις λιώσουμε με ένα πιρούνι , προσθέτουμε τη βραστή πατάτα. Ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και, τέλος, τη μαγιονέζα και τα ανακατεύουμε [όχι πολύ δυνατά]. Εάν θέλετε μη βάλετε όλο το σκόρδο.
Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο και την προσφέρετε κρύα.
Καλή σας όρεξη!
Μαριλένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου