CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Γαλατόπιτα

Υλικά:
  • 1 λίτρο γάλα και ένα φλιτζανάκι του καφέ γεμάτο
  • 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 240 γραμμ.ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι άρωμα βανίλιας
  • 120 γραμμ.Βιτάμ
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
  •  1 και μισό ποτήρι ζάχαρη[του νερού κανονικό]
  • 150 ml νερό
  • μια φλούδα από λεμόνι ή πορτοκάλι [ό,τι σας αρέσει]


Πίτα

Βάζω το γάλα, μαζί με το άρωμα βανίλιας να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα.Προσθέτω το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το βιτάμ και το ανακατεύω μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα, όχι πολύ πηχτή [πάντα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς για να μην κολλήσει και κάνει κρούστα].
Βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζω να την ανακατεύω  σιγά-σιγά.
Χτυπώ τα αυγά μέσα στο μείγμα και αφού τα έχω ανακατέψει καλά, βουτυρώνω ένα ταψί, προσθέτω το μείγμα και το ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χρειάζεται 40 λεπτά περίπου ,να δείτε να έχει ροδίσει από πάνω .


Σιρόπι

Βράζω τη ζάχαρη με το νερό και την φλούδα μαζί για περίπου 8 με 10 λεπτά από την ώρα που θα αρχίζει να βράζει και την κλείνω.
Έχω κόψει την πίτα σε κομμάτια, έχει κρυώσει λιγάκι μέχρι να ετοιμαστεί το σιρόπι και ρίχνω το σιρόπι μέσα στο ταψί [να έχει κρυώσει κάπως η πιτα μην το ξεχνάμε αυτό....] μετά από 10 λεπτά περίπου μπορούμε να φάμε ένα κομμάτι όλο  γλύκααααα...

                                                                               Καλή μας όρεξη...παιδιά...
                                                                                                               
                                                                                                                            Μαριλένα



Εάν θέλετε μπορείτε να φάτε την γαλατόπιτα χωρίς το σιρόπι,
τρώγεται και σας πληροφορώ ότι είναι ένα και ένα.
Δοκιμάστε την και με τους δύο τρόπους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου