Σαλάτα με πολλές γεύσεις... πράσινες, χρωματιστές, με πολλές βιταμίνες και μπόλικο ζουμάκι για βούτες, ζήτησε η Σοφία από την Αμερική σε μήνυμα, έτσι ώστε τα παιδιά της να μπορούν να φάνε πράσινα που δεν τρώνε διαφορετικά όπως πολλά παιδιά, αλλά και φοιτητές.
Οπότε, είπαμε η γιαγιά η Μαριλένα έκανε την ευχή της πραγματικότητα...Για σένα φίλη Σοφία που με ακολουθείς εδώ και χρόνια, πιστεύω να τους αρέσει!!
Μην ξεχάσετε, το πορτοκάλι το κόβετε επάνω στη σαλάτα, δεν θέλουμε να χάσουμε καθόλου το ζουμί του.
Υλικά:
- 5-6 ντοματίνια
- 4-5 φύλλα σπανάκι, κομμένο
- 1 ραπανάκι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
- 1 λόλα μαρούλι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 5-6 κλωνάρια άνηθου, ψιλοκομμένα
- 2-3 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 5-6 παπούλες, κομμένες
- 5-6 κλωνάρια ρόκας, κομμένα
- 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο (μόνο την ψίχα του)
- αλάτι χοντρό
- κρέμα βαλσαμικού
- ελαιόλαδο, όσο θέλετε
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα μας τα λαχανικά... Αρχίζουμε να τα κόβουμε όπως σας έχω πει παραπάνω, τα βάζουμε όλα μέσα σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε καλά. Τελευταίο το πορτοκάλι που θέλουμε την ψίχα του μόνο και το κόβουμε επάνω από τα λαχανικά μας. Τέλος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού και το χοντρό αλάτι. Με τόσες γεύσεις, χρώματα και βιταμίνες, μπορείτε πιστεύω να φάτε αυτή τη σαλάτα αντί για κάποιο φαγητό, ως κυρίως γεύμα. Εάν έχετε ελίτσες, βάλτε μερικές, πηγαίνουν πολύ ωραία... εγώ δεν είχα.
Καλή σας όρεξη!
Μαριλένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου