CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Σπανακόπιτα... η εύκολη, γρήγορη και νόστιμη!

Άρχισαν τα σπανάκια, τα χόρτα τα διάφορα, οπότε πάμε να φτιάξουμε μια φρέσκια σπανακόπιτα! Eύκολη, γρήγορη και φυσικά πενανόστιμη σας λέω, δεν θα ξαναφτιάξετε άλλη! Ήρθε το φιλαράκι μας, η Ελένη και την φτιάξαμε... Η μυρωδια γέμισε την πολυκατοικία... Γεια στα χέρια μας! 

Υλικά:

  • 200-300 γρ. αλεύρι σκληρό (όσο πάρει)
  • 1 ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. βιτάμ
  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το ξύδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι χωρίς να κολλάει στο χέρι. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε αλεύρι. Αφού το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, αρχίζουμε και το κόβουμε σε ίσα κομμάτια και στη συνέχεια τα κάνουμε μπαλάκια. Αφού τα αλευρώσουμε, τα ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη μας, σε ίδιο μέγεθος. Μετά λιώνουμε το βούτυρο με το σπορέλαιο και αλείφουμε από πάνω το κάθε ένα. Μετά τα ενώνουμε ανά δύο και αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλα με τον πλάστη. Αν το φύλλο μας έχει τρύπες, δεν υπάρχει πρόβλημα διότι θα βάλουμε και άλλο από πάνω. Αφού ανοίξουμε το πρώτο φύλλο, το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και προχωράμε στο επόμενο φύλλο. Αφού απλώσουμε από κάτω 2 φύλλα, βάζουμε τη γέμιση.


Για τη γέμιση...

Κόβουμε το σπανάκι, αφού το καθαρίσουμε σε μικρά κομμάτια και το στραγγίζουμε να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, τα αβγά και το αλάτι με το πιπέρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Αφού βάλουμε τη γέμιση, ανοίγουμε άλλα δύο φύλλα με τον πλάστη και σκεπάζουμε την πίτα μας. Στο τέλος ρίχνετε από πάνω όσο λιωμένο βούτυρο έχει απομείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου