CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Σαρδέλες τηγανητές...

Ψάρι δεν μου ζητήσατε; Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για εσάς που δουλεύετε, αλλά και για εμάς που είμαστε στο σπίτι και έχουμε παιδιά, για τους φοιτητές, αλλά και για εμένα που έχω την εγγονούλα μου και θέλω γρήγορα να ετοιμάζω το φαγητό;
Πάμε να δείτε πώς θα την φτιάξετε αύριο κιόλας!



Υλικά:

  • 1 κιλό σαρδέλες μεγάλες
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού γάλα
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 2 - 3 κλαδάκια μαϊντανό
  • αλάτι
  • 5-6 ντοματίνια πλυμένα, ολόκληρα


Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις σαρδέλες και τις πλένετε. Τις βάζετε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν καλά για 20-30 λεπτά περίπου. Αφού έχουν στραγγίξει, τις αλατίζουμε. Έχετε σε ένα πιάτο το αλεύρι και σε ένα βαθύ πιάτο το γάλα, βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, παίρνετε μια - μία τις σαρδέλες, τις βουτάτε στο γάλα πρώτα και μετά τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε.
Εάν δεν βαριέστε, κάντε και καμιά τηγανιτή πατάτα.
Παίρνετε μια πιατέλα, βάζετε τις σαρδέλες και γύρω γύρω βάζετε τις φέτες από το λεμόνι, τα ντοματίνια ολόκληρα και ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τις πασπαλίζετε.
      Πάμε να φάμε; Το φρέσκο ψωμί μην ξεχάσετε ....και καλή σας όρεξη!
                                                                                       Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου