Τώρα μπορούμε να βρούμε εύκολα κίτρινες κολοκύθες και να κάνουμε διάφορες σούπες, να βάλουμε στο ψητό μας, να κάνουμε κολοκυθόπιτες, τηγανιτές και χίλιες δυο ιδέες!
Εδώ, σήμερα, θα σας μάθω μια εύκολη και γρήγορη κολοκυθόσουπα, με λίγα υλικά και φυσικά μία σούπα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι...
Τι λέτε; Πάμε στη συνταγή μας;
Υλικά:
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή το πράσο, το λάχανο, τα καρότα και το πράσινο κολοκύθι, τα σκεπάζουμε ίσα - ίσα με ζεστό νερό και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά προσθέτοντας και ζεστό νερό να τα σκεπάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κοιτάμε να προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να είναι ψημμένα και να έχουν μελώσει τα περισσότερα ή μπορέιτε να τα ανακατεύετε περισσότερο για να μελώσουν πιο γρήγορα. Τότε προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το χυμό λεμονιού (εδώ εγώ έβαλα χυμό από ένα λεμόνι, εσείς μπορεί να θέλετε λιγότερο ή περισσότερο, θα πρέπει να δοκιμάσετε.) Τέλος, προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η σούπα σας είναι έτοιμη σε 30 λεπτά περίπου με μπόλικα κρουτόν, φρέσκο ψωμί ή παξιμάδι και.....
Καλή σας όρεξη!!!
Μαριλένα
Εδώ, σήμερα, θα σας μάθω μια εύκολη και γρήγορη κολοκυθόσουπα, με λίγα υλικά και φυσικά μία σούπα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι...
Τι λέτε; Πάμε στη συνταγή μας;
Υλικά:
- 300 γραμ. περίπου κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 3 καρότα κομμένα στα τέσσερα ή σε ροδέλες χοντρές
- 4-5 πατάτες μέτριες κομμένες στα τέσσερα
- 1-2 πράσινα κολοκύθια κομμένα
- 1 κρεμμύδι μικρό σε ροδέλες ή ψιλοκομμένο πράσο, τη ρίζα του μόνο
- 100 γραμμάρια ψιλοκομμένο λάχανο άσπρο
- 1 μεγάλο λεμόνι, το χυμό του
- 3-4 κ.σ. λάδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή το πράσο, το λάχανο, τα καρότα και το πράσινο κολοκύθι, τα σκεπάζουμε ίσα - ίσα με ζεστό νερό και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά προσθέτοντας και ζεστό νερό να τα σκεπάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κοιτάμε να προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να είναι ψημμένα και να έχουν μελώσει τα περισσότερα ή μπορέιτε να τα ανακατεύετε περισσότερο για να μελώσουν πιο γρήγορα. Τότε προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το χυμό λεμονιού (εδώ εγώ έβαλα χυμό από ένα λεμόνι, εσείς μπορεί να θέλετε λιγότερο ή περισσότερο, θα πρέπει να δοκιμάσετε.) Τέλος, προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η σούπα σας είναι έτοιμη σε 30 λεπτά περίπου με μπόλικα κρουτόν, φρέσκο ψωμί ή παξιμάδι και.....
Καλή σας όρεξη!!!
Μαριλένα
Μπράβο σου, εξαιρετική..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή