CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Γιουβέτσι ( κριθαράκι ) με μανιτάρια στο φούρνο!

Η πείνα είναι πείνα και το γρήγορο και νόστιμο φαγητό ήρθε στο τραπέζι σας!
Σας ετοίμασα ένα εύκολο φαγητό για όλες τις ημέρες και φυσικά για όλα τα γούστα, μικρών και μεγάλων στα γρήγορα. Τί λέτε, πάμε για τα υλικά;
Αφροδίτη μου, σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγή αυτή!


Υλικά:

  • 3 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 300 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 1 κ.γ. γλυκού πελτέ
  • 1 συσκευασία κριθαράκι  (500 γραμ. )
  • 3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
  • τυρί τριμμένο μπόλικο

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τα καρότα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα με το πελτέ μαζί με ένα ποτήρι νερό ζεστό. Ανακατεύουμε καλά, τα αφήνουμε να ψηθούν εντελώς σε χαμηλή φωτιά. Σε 20-30 λεπτά είναι έτοιμο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και αδειάζουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό για να μην σταματήσει εντελώς η βράση του φαγητού  και μόλις αρχίζει να βράζει καλά στο φούρνο, προσθέτουμε το κριθαράκι ... Προσοχή στο αλάτι! Στο τέλος βάζουμε το πιπέρι. Σε 15 λεπτά είναι έτοιμο και κλείνουμε το φούρνο.
Το σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο τριμμένο τυρί και με μια σαλάτα πράσινη.
Δύσκολο; Καθόλου!
                                           Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη από καρδιάς!

                                                                                                             Μαριλένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου