Πάμε παρέα στο Μεξικό; Τώρα; Με τα λεφτά που έχουμε; Μπα, άστο μια άλλη φορά να πάμε σε όλο τον κόσμο...Θα τον γυρίσουμε όλο... Τώρα δεν πάμε μέχρι την κουζίνα μου να κάνουμε μεξικάνικο κοτόπουλο;..Εγώ πάντως πάω να το κάνω..Μου το έστειλε η φίλη μου η Κατερίνα από το Πέραμα! Μπράβο Κατερινάκι τέλεια η συνταγή σου..Σε ευχαριστώ!..
Υλικά:
Παίρνουμε 4 μπούτια από κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλα λέμε στον χασάπη μας, τα κόβουμε μικρά κομμάτια, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λάδι, σκόρδο που το έχουμε κόψει σε φετούλες λεπτές και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε λίγο. Αφού τσιγαριστούν, ρίχνουμε το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, τους κύβους knorr, αλάτι, πιπέρι και νερό (2 και 1/2 ποτήρια νερό περίπου) μέχρι να σκεπαστεί. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα..Δεν ξεχνάμε να το ανακατεύουμε πότε-πότε και να κοιτάμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό.
Εάν θέλουμε, προσθέτουμε και τη σόγια σως και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Το δοκιμάζουμε και αφού είναι ψημένο, κλείνουμε τη φωτιά.
Μπορείτε να το σερβίρετε με πιλάφι που θα το κάνετε 15 λεπτά πριν κλείσετε το κοτόπουλο, για να είναι ζεστό, με πατάτες τηγανητές ή με ό,τι άλλο σας αρέσει.
Με ένα ποτήρι κρασί....
Στην υγειά σας!
Μαριλένα
Υλικά:
- 4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτί μανιτάρια σε μικρά κομμάτια (400 γραμμάρια περίπου)
- 220 γραμμάρια καλαμπόκι κονσέρβα
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. σόγια σως (προαιρετικά)
- 2 κύβοι knorr κοτόπουλου
Παίρνουμε 4 μπούτια από κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλα λέμε στον χασάπη μας, τα κόβουμε μικρά κομμάτια, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λάδι, σκόρδο που το έχουμε κόψει σε φετούλες λεπτές και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε λίγο. Αφού τσιγαριστούν, ρίχνουμε το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, τους κύβους knorr, αλάτι, πιπέρι και νερό (2 και 1/2 ποτήρια νερό περίπου) μέχρι να σκεπαστεί. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα..Δεν ξεχνάμε να το ανακατεύουμε πότε-πότε και να κοιτάμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό.
Εάν θέλουμε, προσθέτουμε και τη σόγια σως και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Το δοκιμάζουμε και αφού είναι ψημένο, κλείνουμε τη φωτιά.
Μπορείτε να το σερβίρετε με πιλάφι που θα το κάνετε 15 λεπτά πριν κλείσετε το κοτόπουλο, για να είναι ζεστό, με πατάτες τηγανητές ή με ό,τι άλλο σας αρέσει.
Με ένα ποτήρι κρασί....
Στην υγειά σας!
Μαριλένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου