CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Σαλιγκάρια κοκκινιστά.....

Τραπέζι στρώστε..Κρασί βάλτε..Φέρτε μπόλικο φρέσκο ψωμί και ελάτε στο σπίτι μου να φάμε και να περάσουμε καλά...Καλά, εσείς που είστε πολύ μακριά ελάτε στην κουζίνα μου να το μαγειρέψουμε μαζί. Σαλιγκάρια....Πατάτες τηγανητές....
Τέλειο φαγητό φίλοι μου σε όλο τον κόσμο..Και φυσικά τη συνταγή αυτή την αφιερώνω στην αδελφή μου τη Σοφία!


Υλικά:
  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • 1/2 κιλό ντομάτες 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πρώτα ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τις ντομάτες. Έπειτα, ανοίγουμε λίγο τα σαλιγκάρια από την πίσω πλευρά και μετά τα βάζουμε σε καυτό νερό με μία κουταλιά αλάτι. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά και τα ξεπλένουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, αφού την ξεπλύνουμε και αυτή και τη στεγνώσουμε, βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια και τα σαλιγκάρια. Τα σοτάρουμε μέχρι να πιούν το ζουμί τους και προσθέτουμε το κρασί, τον μαϊντανό, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε  με .....Πατάτες τηγανητές. Όμως, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μπόλικο φρέσκο ψωμί για τις βούτες και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!
                                                               
                                                               Στην υγειά σας!
                                                                    Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου