CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Κουκιά χλωρά και αρακάς χλωρός ..Συντήρηση για το πως θα έχουμε όλο το χρόνο....

Τώρα που υπάρχουν μπόλικα χλωρά κουκιά, αλλά και αρακάς φρέσκος, μην τα αφήσετε έτσι..Έχουν πέσει και οι τιμές τους..Πάμε λαϊκή, σε κήπους γνωστών μας και γεμίζουμε 2-3 σακούλες. Θα σας μάθω να έχετε κουκιά και αρακά για όλο το χρόνο..Πάμε, μην μας τα πάρουν όλα τα κουκιά και τον αρακά!!




Υλικά:
  • Κουκιά χλωρά ή αρακά, όσα κιλά θέλετε
  • σακούλες μικρές για την κατάψυξη
  • μερικά καλαμάκια (που πίνουμε ροφήματα)
  • ένα στυλό
  • και μικρά συρματάκια για το κλείσιμο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κουκιά και τον αρακά, κρατάμε τα φρέσκα χλωρά κουκιά, καθαρίζοντάς τα σαν τα δροσερά φασόλια. Όσα είναι ξερά, κρατάμε μόνο τους καρπούς τους από μέσα και τα σουρώνουμε καλά να μη μείνουν τα νερά. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με τον φρέσκο αρακά. Αφού είναι έτοιμα και καλά σουρωμένα, γεμίζουμε τα σακουλάκια μας με όση ποσότητα θέλουμε, γράφουμε ημερομηνία, τα κρατάμε γερά με το ένα μας χέρι, ανάμεσα στο άνοιγμα βάζουμε ένα καλαμάκι, ρουφάμε να φύγει ο αέρας από μέσα προς τα έξω, το τραβάμε γρήγορα-γρήγορα και το δένουμε με ένα συρματάκι. Φτιάχνουμε όσα σακουλάκια θέλουμε και τα τοποθετούμε στην κατάψυξή μας. Όποτε τα χρειαστούμε, βγάζουμε από το ψυγείο μας και το βάζουμε έτσι παγωμένο στο φαγητό μας...Θα έχετε όλο το χρόνο φρέσκα κουκιά και αρακά  στην κουζίνα σας.
                                                                                                   Καλή επιτυχία!
                                                                                                         Μαριλένα

1 σχόλιο:

  1. ευχαριστουμε πολυ.αναρωτιεμαι πολλες φορες πως να αποθηκευσω αμπελοφυλλα,ασολακια κλπ.σημερα μου δωσατε μια λυση για τα κουκια και τον αρακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή