CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Σουβλάκια από κοτόπουλο..Κοτοσουβλάκια!

Έρχεται η Τσικνοπέμπτη, αλλά και όχι μόνο. Ας φτιάξουμε κοτοσουβλάκια! Μπορούμε να τα κάνουμε όποτε θέλουμε, σε γενέθλια, γιορτές, Κυριακές για κάτι γρήγορο, νόστιμο, αλλά και εύκολο, για μικρούς και μεγάλους! Μωρέ τα σάλια μου τρέχουν...Πάμε γρήγορα να αγοράσουμε τα υλικά και να τα φτιάξουμε...Θέλω τώρα να τα φτιάξω!! Ελάτε, κοπιάστε στο τραπέζι μου καλά μου φιλαράκια...και εννοώ φυσικά όλο τον κόσμο!!!!!!
Τρέχω για να μην περιμένετε.....Πάμε να καπνίσουμε τα σπίτια μας!!


Υλικά:
  • 2 πιπεριές κέρατα κόκκινες
  • 2 πιπεριές κέρατα πράσινες
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 2 λεμόνια, το χυμό τους
  • ξυλάκια για τα σουβλάκια
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη, για το τέλος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε ροδέλες, καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους, πλένουμε και κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μεγάλους κύβους, ανάλογα με πόσο μεγάλα τα κάνουμε. Πιάνουμε ένα - ένα τα ξυλάκια για τα σουβλάκια και περνάμε πιπεριά, κοτόπουλο, κρεμμύδι, πιπεριά...και ξανά κοτόπουλο με 2-3 κομμάτια πιπεριά, τελειώνουμε το κάθε σουβλάκι μας με ό,τι θέλουμε εμείς, είτε πιπεριά, είτε ξερό κρεμμύδι....Το κάθε ένα όπως θέλουμε, διαφορετικό!
Παίρνουμε μια πιατέλα μεγάλη και τα αραδιάζουμε, ρίχνουμε αλάτι, πάπρικα και πιπέρι και τα γυρνάμε από όλες τις μεριές για να πιάσει το αλατοπίπερο καλά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και κάνουμε και καμιά δουλειά ή απολαμβάνουμε τον καφέ μας. Τέλος, αφού έρθει η ώρα να τα ψήσουμε θα πιάσουμε να κάνουμε την μαρινάδα μας που θα τα βουτήξουμε μέσα για να τα ψήσουμε!!
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα μας, το χυμό από το λεμόνι, λίγη πάπρικα και το λάδι, με πιρούνι το ανακατεύουμε καλά-καλά για να πάνε  να παντρευτούν όλες μαζί οι μυρωδιές και οι γεύσεις από τα μυρωδικά. Με πινέλο τα αλείφουμε ένα -ένα τα σουβλάκια μας, θα τα αφήσουμε στην άκρη για λίγο και ετοιμάζουμε τα κάρβουνα, το γκρίλ ή τον φούρνο μας και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού ψηθούν τότε εγώ ρίχνω τη ρίγανη, στο τέλος, γιατί θέλω να μείνει το άρωμά της όπως είναι. Τα σερβίρουμε με πίτες για τα σουβλάκια μας, με πατάτες τηγανητές, γιαούρτι, κρεμμύδι, ντομάτα και φυσικά μπόλικη μουστάρδα.
                                                              Στην υγειά σας με καλούς φίλους και καλό κρασί!
                                                                     Καλή σας όρεξη και να περάσετε καλά!!!
                                                                                             Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου