CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Σήμερα θα σας πω μια σαλάτα, με τι;;; Μα με μαυρομάτικα φασολάκια  είναι μια σαλάτα με πολλές γεύσεις, πολλά αρώματα και πολλές βιταμίνες! Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τα βάλουμε στη ζωή μας όπως όλα τα όσπρια. Φτιάξτε αυτή τη σαλάτα στην οικογένειά σας και ιδιαιτέρως όταν έχετε μικρά παιδιά στην παρέα. Δεν θα καταλάβουν τίποτα με τόσα υλικά μέσα. Αξίζει να την δοκιμάσουν και να την τρώνε συχνά. Και μην ξεχνάτε, είναι αρκετή γρήγορη, εύκολη και, είπαμε, πολύ νόστιμη! Πάλι πολυλογού η μαμά η Μαριλένα... Καλά, πάμε για τα υλικά!


Υλικά:
  • 500 γραμ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 3 δροσερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση: 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Τα ξεπλένουμε, τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, τα βράζουμε με ζεστό νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά και να ψηθούν. Όσο τα βράζουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα ζαρζαβατικά μας. Σουρώνουμε τα φασολάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ, τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φασόλια μας ανακατεύοντας σιγά-σιγά για να μην μας σπάσουν.                                           
 Σερβίρουμε τη σαλάτα σε βαθιά σαλατιέρα. Μπορούμε να την απολαύσουμε και σκέτη. Τη διατηρούμε στο ψυγείο μας μέχρι και τρεις ημέρες.
Ακόμα μπορούμε να βράσουμε περισσότερα φασόλια,να τα κρυώσουμε και να βάλουμε 2-3 δοχεία που κλείνουν καλά,τα γεμίζουμε και τα βάζουμε στην κατάψυξη και τα χρησιμοποιούμε σε κάποιες στιγμές που θα τα χρειαστούμε..
                                                                                                     Καλή σας όρεξη!!!!!

                                                                                                           Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου