Παντζάρια υπάρχουν τώρα φρέσκα και μπορούμε με εύκολο και γρήγορο τρόπο να κάνουμε παντζάρια σε βάζα για να έχουμε κάθε στιγμή και ώρα έτοιμα. Γιατί να μην κάνουμε να δώσουμε και στα κουμπαράκια μας;..Στα καλά μας φιλαράκια; Εγώ, όποτε μπορώ και έχω ώρα, κάνω μερικά βάζα και άμα έρθουν φίλοι, γνωστοί ή ακόμα και για εμάς βγάζω από ένα βάζο όσα θέλω και έτοιμααα.....
Υλικά:
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα παντζάρια πολύ καλά και κόβουμε τη ρίζα του και το σκληρό μέρος επάνω και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε νερό με αλάτι μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε 2-3 βάζα. Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε φέτες και τις προσθέτουμε στα βάζα ανάμεσα στα παντζάρια, ρίχνουμε το ξύδι και σκεπάζουμε τα λαχανικά με το λάδι. Αποθηκεύουμε τα βάζα σε δροσερό μέρος και αφήνουμε για 2-3 ημέρες προτού τα χρησιμοποιήσουμε. Αφού ανοίξουμε τα βάζα συντηρούμε στο ψυγείο ό,τι απομείνει.Αξίζει τώρα που υπάρχουν στην αγορά να κάνουμε για να έχουμε βέβαια υπάρχουν συνέχεια αλλά νομίζω ότι αυτή την εποχή είναι ποιο νόστιμα ...Είναι τέλεια!!
Καλή σας επιτυχία!
Μαριλένα
Υλικά:
- 1 κιλό παντζάρια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 3 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 3 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα παντζάρια πολύ καλά και κόβουμε τη ρίζα του και το σκληρό μέρος επάνω και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε νερό με αλάτι μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε 2-3 βάζα. Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε φέτες και τις προσθέτουμε στα βάζα ανάμεσα στα παντζάρια, ρίχνουμε το ξύδι και σκεπάζουμε τα λαχανικά με το λάδι. Αποθηκεύουμε τα βάζα σε δροσερό μέρος και αφήνουμε για 2-3 ημέρες προτού τα χρησιμοποιήσουμε. Αφού ανοίξουμε τα βάζα συντηρούμε στο ψυγείο ό,τι απομείνει.Αξίζει τώρα που υπάρχουν στην αγορά να κάνουμε για να έχουμε βέβαια υπάρχουν συνέχεια αλλά νομίζω ότι αυτή την εποχή είναι ποιο νόστιμα ...Είναι τέλεια!!
Καλή σας επιτυχία!
Μαριλένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου