CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Χαλβάς νηστίσιμος...με πορτοκάλι ο αρωματικός και γρήγορος ...

Έρη...Μα που είσαι καλέ..Εεεεε;;...κατάλαβα φίλοι μου...Νηστεύει ολόκληρες 40 μέρες και έχουμε φάει χαλβάδες...χαλβάδες και ξανά χαλβάδες...Τέλειοι από τα χεράκια της, καλά μωρέ βάζω και εγώ λίγο μάτι...Τα πάει καλά ή όχι!! Χα!!Χα!!..Σας δίνω ακριβώς τη συνταγή όπως την έκανε και ό,τι έβλεπα να κάνει και να βάζει μέσα, τον δοκίμασα και τον ξαναδοκίμασα και είναι μα την αλήθεια..Τέλειος!!! Μια δοκιμή και εσάς θα σας πείσει !! Τα υλικά;..Απλά και τα έχουμε όλοι μας στο σπίτι μας..Διαβάστε και θα καταλάβετε.


Υλικά:
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 πορτοκάλια, ο χυμός τους
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 6-7 ποτήρια του τσαγιού νερό
  • 1 στάξη κανέλα
  • 280 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 κ. σ. καρύδα
  • 2-3 κ. σ. καρύδα έξτρα για τη φόρμα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά στο τραπέζι επάνω μετρημένα παρακαλώ, τώρα παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε όλα τα υλικά μέσα, εκτός από το σιμιγδάλι και την καρύδα. Ανοίγουμε τη φωτιά και αφού πάρουν μια βράση αρχίζουμε και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά να μη μας κολλήσει. Τέλος, ρίχνω την καρύδα και ανακατεύω...Ξέρετε, είναι έτοιμος μόλις πήξει και βγάλει φουσκάλες, το κλείνουμε και εάν θέλουμε ρίχνουμε μερικά καρύδια, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την έξτρα καρύδα επάνω στην φόρμα και από πάνω το μείγμα!! Προσοχή καίει τρομερά μακριά από το δέρμα σας εγώ το κάνω με γάντι χοντρό...Την έχω πατήσει και ξέρω τι θα πει κάψιμο από χαλβά.
Αφού κρυώσει τον ξεφορμάρουμε και θα δείτε τα αποτελέσματα...
Τα βλέπετε είδη στις φωτογραφίες μου!
                                      Καλή σας επιτυχία με αρώματα....Πορτοκαλιού...Κανέλας....
                                                                              Μαριλένα

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ιδέα η καρύδα και το πορτοκάλι και πανεύκολη η εκτέλεση της συνταγής !!!!! Να είσαι καλά , Μαριλένα - σίγουρα θα τη φτιάξω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό σου και όμορφο μεσημέρι...καλή σου επιτυχία λοιπόν....και περιμένω σχόλια αφού τον δοκιμάσεις! Τα φιλιά μου μέσα από την καρδιά μου καλή μου!!

      Διαγραφή