CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τσιπούρες με μάραθο στη σχάρα

Γεια σας!!!...Ένα από τα αγαπημένα ψάρια που τρώω εγώ και η οικογένειά μου είναι τα μπαρμπούνια...οι τσιπούρες...γαύρος...και.....και...
Σήμερα λοιπόν που βρήκα φρέσκες τσιπούρες είπα να τις κάνω με φρέσκο μάραθο που βρήκα στην εξοχή και θα φάμε τέλεια, γιατί λοιπόν να μη σας πω και εσάς πώς τις έκανα ;..πού ξέρετε ίσως τις μαγειρέψετε και εσείς!!..
Ακολουθήστε με λοιπόν!!


Υλικά:
  • 4 τσιπούρες καθαρισμένες
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι δροσερά κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. λάδι
  • χυμό από δύο λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις τσιπούρες, γεμίζουμε το άνοιγμα της κοιλιάς με μάραθο και κρεμμύδι που τα έχουμε ψιλοκόψει και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και τις αλείφουμε με το μισό μείγμα. Τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στη σχάρα και τις αλείφουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο στα δέκα πρώτα λεπτά. Για να μη λερώσουμε τον φούρνο μας βάζουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί ώστε να πέφτουν τα ζουμιά τους. Μόλις πάρουν χρώμα τις γυρίζουμε μία φορά και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου. Τις προσφέρουμε με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα και λευκό κρασί!
                                                                             Καλή σας όρεξη!

                                                                                Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου