Σας το κερνάω με όλη μου την αγάπη! Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο...!! Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη για όσες και όσους το φτιάξετε!
Υλικά:
για τη βάση, κέικ
Εκτέλεση:
Για το κέικ που είναι η βάση του γλυκού μας, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι. Στο λιωμένο βούτυρο προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και μετά τη σοκολάτα σε σταγόνες. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο το βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε με το μίξερ πάλι τη ζάχαρη με το αυγό. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί και τέλος τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από το πρώτο μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε μετά να το βάλουμε στο ψυγείο για να σφίξει πιο καλά και να είναι δροσερό, αλλά εκτός ψυγείου θα είναι μια χαρά και όπου υπάρχει η σοκολάτα θα είναι ρευστό! Έτοιμο για να κεράσουμε τους φίλους μας! Καλή σας όρεξη!
Μαριλένα
Υλικά:
για τη βάση, κέικ
- 1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
- 3/4 κούπας ζάχαρη καστανή μαλακή
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 5 κ.σ. κακάο
- 2 αυγά
- μια χούφτα σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
- 300 γραμμ. τυρί κρέμα
- 50 γραμμ. γιαούρτι
- 1/4 κούπας ζάχαρη λευκή
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
Για το κέικ που είναι η βάση του γλυκού μας, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι. Στο λιωμένο βούτυρο προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και μετά τη σοκολάτα σε σταγόνες. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο το βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε με το μίξερ πάλι τη ζάχαρη με το αυγό. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί και τέλος τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από το πρώτο μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε μετά να το βάλουμε στο ψυγείο για να σφίξει πιο καλά και να είναι δροσερό, αλλά εκτός ψυγείου θα είναι μια χαρά και όπου υπάρχει η σοκολάτα θα είναι ρευστό! Έτοιμο για να κεράσουμε τους φίλους μας! Καλή σας όρεξη!
Μαριλένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου