CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Τσουρεκάκια αμμωνίας

Είναι 4 περίπου η ώρα και κάθομαι στο μπαλκόνι..
-Κυρία Ερμιόνη, να φτιάξουμε τα ωραία κουλουράκια που φτιάχνετε με την αμμωνία;
-Φυσικά Μαριλένα μου, σου χαλάω εγώ ποτέ το χατήρι σου;
-Ευχαριστώ..
-Άντε, έλα έχω όλα τα υλικά...
Τρέχω και να τι φτιάξαμε με τα 4 μας τα χεράκια στην κουζίνα της Κυρίας Ερμιόνης!


Υλικά:
  • 250 γραμμ. βούτυρο
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι 
  • 3 αυγά - το 1 για την επάλειψη
  • 1 κοφτό κ.γ. σόδα
  • 25 γραμμ. αμμωνία
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2-3  κομμάτια λαδόκολλα

Εκτέλεση:

Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά-καλά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα 2 αυγά, τη σόδα, την αμμωνία, τις βανίλιες και το ξύσμα από το λεμόνι. Συνεχίζουμε το χτύπημα, θέλουμε να ανακατευτεί καλά. Τώρα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, μέχρι να πλάθετε και να μην κολλάει στα χέρια μας. Θέλουμε να μην είναι σκληρή η ζύμη μας, την αφήνουμε 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και μετά κάνουμε ό,τι σχέδια θέλουμε, αυγώνουμε με ένα χτυπημένο καλά αυγό με το πινέλο. Απλώνουμε τη λαδόκολλά μας στο ταψί, τοποθετούμε τα κουλουράκια μας επάνω και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου. Τα ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Να προσέξετε γιατί όπως σας έχω πει πολλές φορές, έχει σημασία ο κάθε φούρνος. Ίσως ο δικός σας να θέλει λιγότερη ή περισσότερη ώρα!
Καλή σας επιτυχία και μην ξεχνάτε κάντε μπόλικα ταπεράκια να παίρνετε στο γραφείο σας, στη δουλειά σας, αλλά και με την κουμπάρα και την φίλη στο καφεδάκι σας.

                                                                                     Θα τα λατρέψετε!
                                                                                          Μαριλένα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου