CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σπανακόρυζο....

Σπανάκι δροσερό γεμάτο βιταμίνες, θρεπτικό και φυσικά το φαγητό του Παντελή!!! Παντελή για σένα το γράφω...Μου το ζητάτε και εγώ είμαι εδώ για εσάς όλους και όλες φυσικά φίλοι μου αγαπημένοι!! Είναι εύκολο, γρήγορο, αλλά και πολύ νόστιμο φαγητό για όλες τις ώρες ...Τι μου λέτε τώρα; Σας λέω ότι θα το έχετε έτοιμο μέσα σε 25-30 λεπτά και θα το απολαύσετε!! Πάμε λοιπόν γρήγορα στην κουζίνα μου να το φτιάξουμε!


Υλικά:
  • 1 κιλό και 500 γραμμάρια σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμύδια δροσερά ψιλοκομμένα
  • 1-2 λεμόνια, το χυμό τους
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για λίγο, να λαδώσουν όπως λέμε. Προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να μαραθεί, περιμένουμε να βγουν τα υγρά του και μετά από 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε τον άνηθο και το ρύζι ανακατεύουμε καλά -καλά και προσθέτουμε περίπου 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό με λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και αφήνουμε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για να μη μας κολλήσει το ρύζι. Εδώ θέλει προσοχή. Πρέπει να το προσέχουμε μήπως και χρειαστεί και άλλο νερό. Αφού ψηθεί το ρύζι, να στέκει, μην το πολυψήσουμε, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, όσο θέλουμε εμείς, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το πιπέρι μας. Παίρνουμε μια καθαρή πετσέτα και το σκεπάζουμε, το βγάζουμε από τη φωτιά και το καπακώνουμε. Το αφήνουμε περίπου 10 με 15 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του και το σερβίρουμε με γιαούρτι ή φέτα, αλλά και ακόμα με τηγανητές πατάτες!!
                                                         Καλή σας επιτυχία!
                                                                Μαριλένα

Κοκκινιστό σπανακόρυζο:

Εάν τώρα θέλετε να το κάνετε κοκκινιστό:
Προσθέτετε 1-2 κουταλιές της σούπας πελτέ, αφού πρώτα το διαλύσετε μέσα σε λίγο ζεστό νερό,
σε 1 φλιτζανάκι του καφέ και θα το ρίξετε όταν προσθέσετε το ρύζι με το νερό. Δοκιμάστε το και περιμένω τη γνώμη σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου