CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Τηγανιά χοιρινή!!!!!!

Το τέλειο φαγητό στην κατάλληλη ώρα..Τηγανιά χοιρινή όλο γεύση και αρώματα που ο ουρανίσκο σας θα τρελαθεί !!!..Μπορούμε να την ψήσουμε γρήγορα, εύκολα αλλά και μια νοστιμιά άλλο πράμα σας λέω!! Ποιος θέλει να με ακολουθήσει; Νομίζω ότι σήμερα θα έχουμε μεγάλη παρέα..Πάμε, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!!..Φύγαμεεεεεεεεεεεε....


Υλικά:
  • 1 κιλό  χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 και 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κλαδιά δεντρολίβανο δροσερό ή μια κουταλιά ξερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 5 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα του
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε το κρέας μας, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το πιπέρι, το μισό λάδι και το 1/2 ποτήρι κρασί, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούνε καλά-καλά  για όσο περισσότερο μπορούμε. Μπορούμε να το κάνουμε και την προηγούμενη ημέρα, έτσι μένει όλο το βράδυ. Το ανακατεύουμε πότε-πότε για να πάνε παντού οι γεύσεις από όλα τα υλικά που έχουμε βάλει. Αφού μαριναριστεί το κρέας μας, παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε το υπόλοιπο λάδι μας να κάψει, ρίχνουμε μέσα το χοιρινό και το ροδίζουμε καλά από όλες τις μεριές. Τώρα θα προσθέσουμε την μαρινάδα μας, δεν την έχουμε πετάξει, το θυμάρι μας, το υπόλοιπο κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 30 λεπτά, να μείνει με το λάδι του. Το δοκιμάζουμε και αφού είναι έτοιμο το κλείνουμε. Αυτό ήταν...Δεν κουραστήκατε καθόλου έτσι;..
Σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες τηγανητές, με πιλάφι, με πίτες, αλλά και μια σαλάτα από όλα μέσα..
                                     Κρασάκι και στην υγειά σας φίλοι μου!
                                                                     Μαριλένα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου