Ομελέτα...όπως εκείνα τα παλιά, τα όμορφα χρόνια, που είχαμε τα φρέσκα μας αβγουλάκια από το κοτέτσι της γιαγιάς ή ακόμα και σε πολλά σπίτια τα δικά μας αβγουλάκια και ήταν η πραγματική μας λιχουδιά!!..Τώρα μάθαμε να κάνουμε ομελέτες από 5-6 διαφορετικά πράγματα μέσα και να την έχουμε αλλάξει εντελώς!!.. Εδώ τώρα θέλουμε μια πραγματική ομελέτα, όπως τα παλιά εκείνα τα χρόνια...Τρέχουμε να πάμε να την φτιάξουμε...Αβγά έχουμε όλοι στο ψυγείο μας;
Υλικά:
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά καλά μαζί με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Σε μεγάλο τηγάνι που έχουμε στη φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα. Τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά και όταν έχει πήξει τη γυρίζουμε με ένα πιάτο σιγά σιγά να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις δούμε ότι είναι ψημένη αφήνουμε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα.Τη σερβίρουμε με μια σαλάτα της αρεσκείας μας ...μπόλικο ψωμί...και καλή παρέα φίλοι μου!!
Καλή σας όρεξη....Μαριλένα!
Υλικά:
- 8 αυγά
- 1-2 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. νερό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά καλά μαζί με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Σε μεγάλο τηγάνι που έχουμε στη φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα. Τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά και όταν έχει πήξει τη γυρίζουμε με ένα πιάτο σιγά σιγά να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις δούμε ότι είναι ψημένη αφήνουμε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα.Τη σερβίρουμε με μια σαλάτα της αρεσκείας μας ...μπόλικο ψωμί...και καλή παρέα φίλοι μου!!
Καλή σας όρεξη....Μαριλένα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου