CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Τρούφες με χουρμάδες, καρύδα & κακάο...

Τί να πω για τη γλυκιά μου την ανηψιά την Κατερίνα;..Όποτε είμαι στο σπίτι της πάντα κάτι νέο θα μου κάνει και θα με κεράσει...Είναι μια καλή μα καλή μαγείρισσα, αλλά και καλό παιδί!!. Σε λατρεύω Κατερίνα και σε ευχαριστώ που μου δίνεις όμορφες...νόστιμες...γρήγορες  και εύκολες συνταγές για εμένα αλλά και για τους φίλους και φίλες μου..Πάμε λοιπόν ...ακολουθείστε με και θα δείτε τα πιο γρήγορα τρουφάκια...τα πιο νόστιμα, τα πιο εύκολα αλλά και τα πιο υγιεινά που μπορείτε να κάνετε μέσα σε 10 λεπτά με το ρολόι!!!...
Καλέστε φίλες στην κουζίνα σας με τα υλικά τους...και κάντε ποσότητες για το σπίτι σας...το γραφείο σας...το σχολείο .....και για τις γιαγιάδες και τους παππούδες!!



Υλικά:
  • 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα άψητα
  • 2/3 του φλιτζανιού κακάο
  • 12 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 2-3 κ.σ. νερό
  • 100 γραμμάρια καρύδα για πασπάλισμα ή, εάν θέλετε, κακάο!
  •  χαρτάκια πολύχρωμα, γύρω στα 15 βγάζω εγώ εδώ


Εκτέλεση:

 Στο μπλέντερ αλέθουμε όλα τα υλικά, πρώτα τα αμύγδαλα, τα σπάμε λίγο, μετά το κακάο, τώρα τους χουρμάδες και στο τέλος το νερό. Τα σπάμε όσο μπορούμε περισσότερο. Εδώ είναι θέμα γούστου, εγώ τα σπάω αρκετά, δεν μου αρέσει να είναι σε μεγάλα κομμάτια τα αμύγδαλα.
Φτιάχνουμε μπαλίτσες. Τις ρολάρουμε σε πιάτο που έχουμε βάλει καρύδα ή κακάο και τοποθετούμε σε τάπερ κλειστό στο ψυγείο να παγώσουν. Προσφέρουμε τις τρούφες απευθείας ή αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας επιτυχία....κάντε μερικές παραπάνω για το γραφείο σας!!!..Αξίζουν!

                                                       Καλή σας όρεξη!

                                                                    Μαριλένα

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά και υγειινά υλικά - πανεύκολη συνταγή !!!!!!! Ευχαριστούμε , Μαριλένα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή