CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κέικ με γλάσο λεμονιού

Κοντεύουν οι γιορτές...Χριστούγεννα...γλυκά, μυρωδιές, σοκολάτες, χριστουγεννιάτικο δένδρο, στολισμός στα σπίτια μας και εγώ σας ετοιμάζω τόσες μέρες από ό,τι βλέπετε νόστιμες και γρήγορες συνταγές, αλλά και εύκολες  όπως πάντα!!
Θέλω φέτος να ξεπεράσετε τον εαυτό σας μέσα στην κουζίνα σας και να με θυμάστε εκείνες τις στιγμές που τα απολαμβάνετε ....θα έρθουν και άλλα...και όπως σας λέω πάντα: τα καλύτερα έρχονται !!!
Καλή σας επιτυχία σε ό,τι και αν κάνετε ακόμα και από άλλα blog!! ...Εγώ πάλι φίλη σας θα είμαι, έτσι είμαι πάντα ντόμπρα τα λέω!!..Γράφουν και άλλοι καλύτερα από μένα αμέ..άμα ψάξετε όλο και κάτι θα βρείτε ...τα λέμε στη συνέχεια....


 πατήστε επάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει


Υλικά:
  • 250 γραμμ. βούτυρο φρέσκο (τύπου Κερκύρας)
  • μισό κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. παπαρουνόσπορο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ή μισό από πορτοκάλι και μισό από λεμόνι
για το γλάσο:
  • χυμός από μισό λεμόνι (μέτριο μέγεθος)
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ για 4 λεπτά. Βουτυρώνουμε δυο φόρμες για κέικ, αλευρώνουμε και βάζουμε το μείγμα στις φόρμες. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά περίπου.Το δοκιμάζουμε με τον τρόπο που ξέρουμε, εάν έχει ψηθεί το κλείνουμε.
Μόλις είναι έτοιμο και έχει κρυώσει το κέικ εντελώς, στύβουμε το λεμόνι και στο χυμό του ρίχνουμε σιγά σιγά άχνη ζάχαρη ώσπου να στέκεται. Ρίχνουμε πάνω από το κέικ και σερβίρουμε!
                                            Καλή σας όρεξη!

                                                                Μαριλένα

*Μπορείτε να το βάλετε σε ένα στρογγυλό ταψί να το ψήσετε!..Το ίδιο κάνει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου