CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μπαρμπούνια φασόλια στην κατάψυξη...για όλο το χρόνο!!

Έχουμε ακόμα μπαρμπούνια φασόλια στην αγορά οπότε μόλις πέσουν η τιμή τους καλό θα ήταν να βάλουμε μερικές στην κατάψυξή μας για να έχουμε όποτε θέλουμε, έχω λοιπόν ένα τρόπο που τις κάνω εγώ και έχω όλο το χρόνο .
Δεν θέλει κανένα τρόπο και όταν τις έχετε έτοιμες, καθαρισμένες θα μπορείτε να κάτσετε και με τις φίλες σας παραπάνω για ένα καφεδάκι και μπόλικη κουβέντα!!..Θέλετε να μάθετε;;;..πάμε στα γρήγορα να σας την γράψω!!!


Υλικά:
  • Μπαρμπουνοφασόλες όσα κιλά θέλετε εσείς
  • Μια κατσαρόλα με νερό ζεστό
  • Σακουλάκια για την κατάψυξη
  • Σιδεράκια για να κλείνετε τα σακουλάκια
  • 1 στυλό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα φασόλια μας γύρω-γύρω, όπως όλα τα φασόλια, τα πλένουμε καλά-καλά και βάζουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά με μπόλικο νερό. Μόλις βράσει καλά, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια μας και τα αφήνουμε μόνο για 2-3 λεπτά, τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι κάτω από την βρύση μας. Εάν τα φασόλια είναι μεγάλα, να τα κόψετε στα δύο κομμάτια.
Ανοίγουμε τη βρύση να τρέξει άφθονο νερό για να σταματήσει η βράση τους, αφού τα αφήσουμε να σουρώσουν καλά -καλά τα βάζουμε σε όση ποσότητα θέλουμε σε κάθε σακουλάκι, γράφουμε απ΄έξω την ημερομηνία και τι είναι και τα τοποθετούμε στην κατάψυξή μας!
Τελειώσαμε ....αυτό ήταν μόνο, έτσι θα έχουμε για όλο το χρόνο έτοιμες, καθαρισμένες φασόλες και θα τις ψήνουμε στο τάκα-τάκα!!!
                                                  Καλή σας επιτυχία!!
                 Μαριλένα και καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου