Καλησπέρα φίλοι μου, έφτασα με τους καλύτερους ρεβιθοκεφτέδες και τους πιο νόστιμους! Εύκολη, γρήγορη συνταγή! Είχα βάλει ρεβίθια χωρίς φλούδα στο νερό και αντί για σούπα ρεβίθια, έφτιαξα ρεβιθοκεφτέδες που ακόμα η γεύση τους είναι στο λαιμό μου!! Μπορείτε να βάλετε και δυόσμο για περισσότερο άρωμα! Ορίστε η συνταγή που μου ζητήσατε:
Υλικά:
- 2 φλιτζ. ρεβίθια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, στο μπλέντερ (εδώ μπορείτε να βάλετε μαζί και τον μαϊντανό)
- 1/2 φλιτζ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 φλιτζ. τυρί σκληρό, τριμμένο
- δυόσμο, προαιρετικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Έχουμε βάλει τα ρεβίθια χωρίς φλούδα στο νερό όλο το προηγούμενο βράδυ. Τα βράζουμε την επόμενη ημέρα για 30-40', μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Μόλις φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους, τα περνάμε απ'το μπλέντερ και αδειάζουμε τον πολτό σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε το μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 'ωρες. Πλάθουμε όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τους κεφτέδες, τους περνάμε απ'το αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3' μέχρι να πάρουν χρώμα. Στο μισό μείγμα έβαλα το τριμμένο τυρί και τους έφτιαξα στρογγυλούς για να ξεχωρίζω ποιοι είναι. Καλή σας επιτυχία!
Μαριλένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου