CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Γαρίδες.....με κουρκούτι!!

Γαρίδες...Γαριδούλες στο πιτς - φιτίλι!! Πάμε στο ψαράδικο να τις αγοράσουμε και να σας βοηθήσω να κάνετε ένα φαγητό που θα σας μείνει αξέχαστο. Γρήγορο, εύκολο και νόστιμο! Άρχισα ξανά την πολυλογία μου..Μου αρέσει μωρέ να σας μιλάω και να σας λέω ό,τι αισθάνομαι...Μπλα..Μπλα...Πάμε λοιπόν:


Υλικά:
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 λεμόνι
  • 1 και 1/2 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά, τις αφήνουμε για λίγη ώρα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Έπειτα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός πηχτός, να μπορεί να κρατηθεί επάνω στην γαρίδα.
Τέλος, βάζουμε σε ένα τηγάνι βαθύ όσο λάδι χρειαστεί για να τις τηγανίσουμε. Ανάβουμε τη φωτιά και περιμένουμε να κάψει το λάδι, βουτάμε μια -μια τις γαρίδες και τις ρίχνουμε στο ζεστό λάδι, προσοχή να μην βάζετε πολλές γαρίδες μαζί για να μπορείτε να τις ανακατέψετε και να μπορούν να ψηθούν καλά γύρω-γύρω.
Τις τοποθετείτε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο που έχετε απλώσει επάνω χαρτί κουζίνας, να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα. Αφού τις τηγανίσετε, τις βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα και ρίχνετε επάνω στις ζεστές γαρίδες το χυμό από το λεμόνι...Εδώ εσείς θα βάλετε όσο θέλετε.
Αυτό ήταν όλο και όλο...Κουραστήκατε;...Κάντε λοιπόν τώρα μια μεγάλη σαλάτα...
       Πάρτε ένα ποτηράκι  κρασάκι; ούζο; ρακή;..όλα πάνε και στην υγειά σας!!!
                                                       Μαριλένα και καλή σας όρεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου