CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Σταφίδες.......πώς τις ξεραίνουμε και πώς τις αποθηκεύουμε για όλο το χρόνο!!

Και .....Τώρα;...Καιρός για να φτιάξουμε σταφίδες για να έχουμε όλο το χρόνο...τις κρύες μέρες του Χειμώνα!! Για τη ρακή μας μαζί με την παρέα μας, για την σταφιδόπιτά μας...για να περνάει η ώρα μας!!..Τώρα είναι η ώρα τους...πάμε να αγοράσουμε όσοι δεν έχουμε, άλλοι πάλι έχουν....Το καλύτερο για μένα είναι να τις αγοράζουμε και να τις φτιάχνουμε μόνοι μας, θέλουν λίγη από την ώρα σας!! Πηγαίνετε, αγοράστε και μετά διαβάστε και κάντε μου παρέα να τις κάνουμε μαζί...η φίλη μου η Αγγέλα μου είπε πως τις κάνει, τις δοκίμασα και σας λέω τον πιο εύκολο τρόπο που υπάρχει!!
Και πέτυχαν!!!!!




Υλικά:

  • Όσες σταφίδες εσείς θέλετε άπλυτες
  • Ταψιά, ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να κάνετε
  • Βαζάκια διάφορα μεγέθη
  • Φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

Παίρνω τις άπλυτες σταφίδες και προσοχή δεν κόβουμε τώρα το λείκι τους και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό από τη βρύση μας, τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας μαλακά και έχουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τις βάζουμε μέσα για να φύγει η ποτάσα. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές και κάνουμε το ίδιο....ΠΡΟΣΟΧΉ....δεν τις αφήνουμε μέσα στο νερό γιατί θα μουλιάσουν πράγμα που δεν θέλουμε!!!
Αφού τις σουρώσουμε από το νερό παίρνουμε ταψιά ή λαμαρίνες και τις απλώνουμε, τις βάζουμε στον ήλιο για να στεγνώσουν και τις σκεπάζουμε με τούλι για να μην πάνε τυχόν κουνούπια ή άλλα ζωύφια.
Το βράδυ τις βάζουμε μέσα για να μην πάρουν υγρασία και τις βγάζουμε ξανά το πρωί. Τις βγάζουμε 3-4 μέρες μέχρι να ξεραθούν και φύγει η υγρασία τους. Δοκιμάστε τις με το χέρι σας στεγνό. Αφού στεγνώσουν καλά βγάζουμε το κοτσανάκι τους, εγώ επειδή βαριέμαι αφήνω μπόλικα....εσείς ξέρετε αν τα βγάλετε ή όχι...Τις τοποθετούμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για 50 λεπτά έως 1 ώρα, έτσι είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν στεγνώσει εντελώς και θα πάρουν ένα άρωμα και ένα χρώμα ...που θα λέτε: - Οοοοοο...χαρώτες!!..
Τώρα που τις έχετε πλύνει, στεγνώσει και ψήσει τις βάζετε στα διάφορα βαζάκια σας με στρώσεις σταφίδες...δάφνη...σταφίδες...εάν δεν σας αρέσει η δάφνη βάλτε μόνο ένα φύλλο στον πάτο, ένα στην μέση και κλείνετε με ένα ακόμα φύλλο!!
Τις φυλάτε στα ντουλάπια σας και έτσι θα έχετε όλο τον χρόνο!!... Αν θέλετε κάντε και κανένα βαζάκι δώρο πουθενά!!!...Θα σας θαυμάσουν!

                         Καλή σας επιτυχία και καλοφάγωτες φίλοι μου!!!
                                                                                                                                         Μαριλένα

3 σχόλια: