CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μπισκότα βουτύρου .....εύκολα...νόστιμα και γρήγορα...για το σχολείο για τη βάπτιση ακόμα και για το γάμο σας!!!!!

Μπήκε και ο μήνας Σεπτέμβριος!!...Αρχίζουν σε λίγο τα σχολεία και είπα να σας κάνω τη ζωή σας πιο εύκολη...με τι;...με πως;...μα με τα μπισκότα που θα δίνετε στα παιδιά σας για το σχολείο τους, αλλά και για το γραφείο...για γάμο και στις βαπτίσεις σας!!..Ακολουθήστε με φίλοι μου αγαπημένοι και σας υπόσχομαι  ότι δεν θα χάσετε ...είναι πεντανόστιμα και κρατάνε για περίπου 1 ολόκληρο μήνα καλά κλεισμένα σε ένα κουτί για μπισκότα!!
Να έχετε την αγάπη μου και καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά του κόσμου...σας έχω πει για μένα όλα τα παιδιά είναι παιδιά του ίδιου Θεού και τα λατρεύω !!
Αυτή η συνταγή είναι για την γλυκιά Καλένια!!!!



Υλικά:

  • 1 βιτάμ
  • 1 φλώρα με βούτυρο 
  • 1 και 1/3 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 2  αβγά ολόκληρα
  • 1 μπέικιν
  • 3-4 άρωμα βανίλιας ή 1 φρέσκια βανίλια
  • 1 ποτηράκι της ρακής κονιάκ
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι απλό

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μίξερ χτυπάτε πολύ-πολύ καλά όλα τα υλικά ακριβώς στη σειρά που σας τα έχω γράψει εκτός το αλεύρι. Αφού αφρατέψει, βγάζετε το μίξερ αρχίζετε να ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι και τα ανακατεύετε με το χέρι σας. Συνήθως δεν το παίρνει όλο, κρατάμε 1 φλιτζάνι στην άκρη και το ζυμάρι το πλάθουμε να μην μας κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε μόνο για 15 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου όσο το μικρό μας δάχτυλο, κόβουμε στο σχέδιο που μας αρέσει και τοποθετούμε χαρτί φούρνου (λαδόκολλα) στο ταψί μας μέσα βάζουμε τα μπισκότα μας, φουσκώνουν και να έχει το ένα από το άλλο απόσταση για να μην σας κολλήσουν.
Προθερμένετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.



Τώρα εάν τα θέλετε για το σπίτι σας:

Χτυπάτε 1 αυγό και απλώνετε λίγο με ένα πινέλο τα μπισκότα και μετά τα ψήνετε.



Εάν τα θέλετε για γάμο ή για βάπτιση:

Δεν τα αυγώνετε από πάνω γιατί θα πρέπει να κολλήσετε με μαρμελάδα τη ζαχαρόπαστα με κάποιο χρώμα που θέλετε εσείς, εγώ σας δίνω ιδέες και εσείς διαλέγετε!!!...Μπορείτε να τα φτιάξετε 10 μέρες πριν, δεν παθαίνουν τίποτα και τα διατηρείτε μέσα σε κουτιά για μπισκότα, 2 μέρες πριν βάζετε τη ζαχαρόπαστα και την κολλάτε με μαρμελάδα ό,τι γεύση θέλετε. Την απλώνετε με ένα πινέλο, τα βάζετε σε σακουλάκια, τα δένετε με μια ωραία κορδελίτσα και τα προσφέρετε με αγάπη σε μικρούς και μεγάλους!!!
Οι φωτογραφίες μου από την βάπτιση της γλυκιάς μου Καλένιας, τα μπισκότα που φτιάξαμε!!..Μαρία και Μενέλαε να σας ζήσει και να την δείτε μεγάλη και γεμάτη υγεία!!

                                Καλή σας επιτυχία και θα σας μείνουν αξέχαστα!!
                                                                          Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου