CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Πως ξεραίνουμε τα δροσερά καρύδια για όλο το χρόνο...εύκολα!!

Τώρα που βγαίνουν τα δροσερά καρύδια και υπάρχουν αρκετά στην αγορά, στο χωριό της γιαγιάς και του παππού ακόμα και στο δικό σας χωριό μην αφήσετε την ευκαιρία, να πάρετε και να έχετε όλο μα όλο τον χρόνο καρύδια στο ντουλάπι σας!!!
Για τις κρύες μέρες του Χειμώνα με την ρακή στο τζάκι και με καλή συντροφιά...κοντά είμαστε...Για τις πίτες μας, για τις σοκολάτες, για τις σαλάτες που θα θέλετε να φτιάξετε και τόσα μα τόσα άλλα πράγματα !!!..Γι' αυτό λοιπόν πήρα και εγώ κάμποσα φρέσκα καρύδια από τη λαϊκή αγορά και τα ξεραίνω και είπα να σας πω τον τρόπο, εσύ Ευαγγελία που μου το ζήτησες προχθές σου αφιερώνω αυτόν τον εύκολο τρόπο και εύχομαι να σου πετύχουν!!!..






Υλικά:
  • Καρύδια όσα κιλά θέλετε
  • 1 μεγάλη λαμαρίνα ή 2 ταψιά μεγάλα του φούρνου

Εκτέλεση:

Παίρνετε τα ταψιά και βάζετε μέσα τα καρύδια όπως είναι δροσερά με την φλούδα τους, τα βγάζετε έξω στο μπαλκόνι σας και τα αφήνετε σε μέρος που να έχει σκιά. Τα ανακατεύετε πότε-πότε, αλλά να τα βάζετε σε μία σειρά και όχι πολλά μαζί για να παίρνουν αέρα και να ξεραθούν όλα μαζί ομοιόμορφα.
Ο πράσινός τους φλοιός θα πάρει έτσι ένα καστανό χρώμα, θα τον αφαιρέσετε σε 10 περίπου ημέρες έτσι με το χέρι σας, βγαίνει εύκολα, μόνο βάλτε γάντια γιατί μαυρίζουν τα χέρια και θα τα αφήσετε μερικές μέρες ακόμα έξω μέχρι να δείτε να έχουν ξεραθεί και στεγνώσει εντελώς!
Τα βάζετε σε μέρος που θέλετε να τα αποθηκεύσετε και θα έχετε όλο το χρόνο. Προσοχή το μέρος που θα τα αποθηκεύσετε να μην έχει υγρασία.
Κάντε μπόλικα θα σας χρειαστούν!
                                                                Καλή επιτυχία!
                                                           Μαριλένα!!...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου