CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Πίτες στο τηγάνι... τηγανόπιτες εύκολες, νόστιμες της Κρήτης! Και γρήγορες!!

Έχουμε αλεύρι; Πάμε για πίτες!!.. Πριν μερικές ημέρες πήγα στο Κατωφύγι, ένα όμορφο και μικρό χωριό! Εκεί η κυρία Κατερίνα μας είχε μια έκπληξη! Πίτες ψημένες με αλεύρι και... Εγώ και η Πόπη τις μυρίζαμε από το δρόμο, μου λέει:
- Λες να φάμε τηγανόπιτες της μαμάς μου;
 - Λες; της λέω εγώ.
Και...ω! Τι χαρά μας, τις είχε έτοιμες. Βλέπετε που τις ψήσαμε και τις υπόλοιπες; Σκέτη απόλαυση! Μη στέκεστε...Σας τρέχουν τα σάλια; Έτσι κι εμάς...τρέξε και εσύ!... Και εσύ! Στην κουζίνα. Εγώ σας λέω τον τρόπο και εσείς θα τις φτιάξετε....καλή σας επιτυχία λοιπόν!


Υλικά:
  • 700 γραμμάρια αλεύρι απλό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 ποτήρι νεροπότηρο νερό
για το πασπάλισμα:
μπόλικο μέλι & κανέλα


Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και σιγά-σιγά το νερό μέχρι να πλάθεται η ζύμη μας καλά και να μην μας κολλάει στα χέρια! Ίσως χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω, ανάλογα το ποτήρι μας. Αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί το ζυμάρι και μετά το κάνουμε κομμάτια μικρά, τα κομμάτια αυτά τα κάνουμε μπαλάκια και μετά αρχίζουμε να ανοίγουμε ένα-ένα φύλλο. Αφού τα φτιάξουμε όλα, βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο με λίγο αλεύρι για να μην μας κολλήσουν, βάζουμε λάδι μπόλικο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις κάψει αρκετά βάζουμε  μία-μία τις πίτες, να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές, τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Αφού τις έχουμε όλες έτοιμες, τις προσφέρουμε με μπόλικο καλό μέλι DINAS!!!
Βάλτε και μια δυνατή ρακή και καλά να περάσουμε όλοι μαζί η παρέα!!!
                                                                  
                                                                              Καλή σας όρεξη!!
                                                                                     Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου