CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Σύκα με ξηρούς καρπούς

'Ένας ωραίος γλυκός μεζές που ταιριάζει με τη ρακή είναι αποξηραμένα σύκα με καρύδια, αμύγδαλα κ.α.

 
Πώς ν' αποξηράνετε φρέσκα σύκα: 
Πλένουμε τα σύκα, τα σουρώνουμε και τ'αφήνουμε σε χαρτί ώστε να φύγουν τα νερά. Τ' ανοίγουμε στη μέση και τα βάζουμε σ' ενα ταψί. Τα σκεπάζουμε με τούλι (ώστε να τα διαφυλάξουμε απο τα έντομα) και τ'αφήνουμε στον ήλιο (όταν βραδιάζει βάλτε τα μέσα για να μην πάρουν υγρασία). Επαναλάβετε για 7-10 μέρες, ανάλογα με το είδος και τις καιρικές συνθήκες. Όταν είναι αρκετά ξηρά προσθέστε καρύδια, αμύγδαλα ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, στη μέση και κλείστε. Τοποθετείστε τα σε βάζα (για να διατηρηθούν, ΟΧΙ στο ψυγείο) και ανα σειρά βάλτε φύλλα δάφνης για άρωμα.Αυτό ήταν!



 
Καλή σας όρεξη!
Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου