CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μακαρονάδα (καρμπονάρα)

Σε όλους αρέσει η μακαρονάδα,σωστά;;;ε...τότε τι καθόμαστε; πάμε να κάνουμε μια νόστιμη και γρήγορη μακαρονάδα; Να κάνουμε μια Καρμπονάρα; πάμε!











Υλικά:
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
  • 1 πακέτο κρέμα γάλακτος
  • 12 φέτες μπέικον
  • 250 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του καφέ βιτάμ
  • αλάτι,πιπέρι (εάν υπάρχει τρίχρωμο είναι το καλύτερο σε γεύση, για 'μένα)

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, βράζουμε τα μακαρόνια μας,κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη. Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια μας τα σουρώνουμε καλά βάζουμε το βιτάμ μέσα στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το κομμένο μπέικον, το ροδίζουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά,χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και ρίχνουμε μέσα τα σουρωμένα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε καλά για να πάρει γεύσεις και άρωμα από το μπέικον,αλατίζουμε τα μακαρόνια μας, ρίχνουμε μέσα και τη κρέμα γάλακτος και κλείνουμε αμέσως τη φωτιά,ανακατεύουμε (όχι με κουτάλι απλώς κουνάμε με δύναμη την κατσαρόλα μας για να μην μας λιώσουν τα μακαρόνια),παίρνουμε 3-4 κουταλιές τυρί τριμμένο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα και σερβίρουμε αμέσως ζεστή, με το υπόλοιπο τυρί σε ένα μπολ και το φρεσκοτριμμένο μας τρίχρωμο πιπέρι.
Είδατε; πόση ώρα σας πήρε να την κάνετε; τάκα-τάκα, χα..χα...δεν είναι για γέλια; τόσο γρήγορα και τόσο νόστιμη; τι άλλο θα μπορούσατε να προσφέρετε σε τόση λίγη ώρα;;για πέστε μου..σας την αφιερώνω.








Καλή σας όρεξη.
Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου