CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Γιουρβαλάκια σούπα

Πόσο αλήθεια αρέσουν στα μικρά και μεγάλα παιδιά τα γιουβαρλάκια δεν λέγεται! Γι' αυτό και εγώ αυτή τη συνταγή την γράφω από καρδιάς σε όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα!




Υλικά:
  • 800 γραμμάρια κιμά (μοσχαρίσιο)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ρύζι (για τη σούπα extra)
  • αλάτι,πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του καφέ βούτυρο
  • αλεύρι για να περάσετε τα γιουβαρλάκια
  • 1/3 φλιτζάνι του καφέ λάδι περίπου 
Αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι και πιπέρι (προσοχή γιατί θα έχετε βάλει και στα μείγμα του κιμά)

Βάζετε το κιμά σε μία λεκάνη,το ασπράδι του αυγού,το ρύζι(τη 1 κουταλιά),το βούτυρο,το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, τα κάνετε μπαλίτσες ( να μην είναι μεγάλες για να σας ψηθούν γρήγορα) τα αφήνετε για 20 λεπτά περίπου στο ψυγείο για να ξεκουραστούν. Τώρα παίρνετε μία κατσαρόλα,βάζετε μέσα το λάδι και μπόλικο νερό(περίπου τη μισή κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια πρέπει να σκεπάζονται)ανάβετε τη φωτιά σας,βγάζετε τα γιουβαρλάκια από το ψυγείο σας και αρχίζετε να τα περνάτε από το αλεύρι, μόλις το νερό στην κατσαρόλα αρχίζει να βράζει ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια,χαμηλώνετε τη φωτιά σας, να ξέρετε ότι σε 30 -40 λεπτά θα είναι έτοιμα ρίχνετε μέσα και τότε ρίχνετε και το υπόλοιπο ρύζι ( το extra), δέστε μήπως θέλουν να προσθέσετε κι άλλο νερό γιατί θα πρέπει να έχει ζουμί αρκετό για να γίνει σούπα .

Και τώρα ήρθε η ώρα για το αυγολέμονο. Κλείνετε τη φωτιά σας και χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με το χυμό των λεμονιών,λίγο αλάτι και αρχίζετε να παίρνετε ζουμί από τη κατσαρόλα σας και να το ρίχνετε μέσα στα χτυπημένα σας αβγά, προσοχή σιγά-σιγά για να μην σας κόψουν, παίρνετε τώρα ένα σουρωτήρι και ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα το αβγολέμονο. Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά, βάλτε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είναι μούρλια.


Καλή σας όρεξη.
Μαριλένα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου