CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μπριζόλες στο τηγάνι με κρασί οι νόστιμες



Υλικά:

  • 5 μπριζόλες (κομμένες για τηγάνι )
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 ποτήρι νερό ζεστό
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι

Εκτέλεση:


Πλένουμε τις μπριζόλες καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά νερά από πάνω τους. Παίρνουμε ένα τηγάνι μεγάλο για να χωρούν οι μπριζόλες μας, βάζουμε ελάχιστο λάδι για την αρχή, ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες αφού ζεσταθεί λίγο το λάδι μας. Τις γυρίζουμε 2-3 φορές (το βλέπετε και στις φωτογραφίες μου), τώρα ρίχνετε το μισό ζεστό νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σκεπάζετε. Αφού έχουν λίγο νερό τώρα τις γυρίζετε ξανά και προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό, τις αφήνετε για 10 λεπτά περίπου.


Τώρα θα ρίξετε και το κρασί σας, τις σκεπάζετε,τις κοιτάτε πότε-πότε και τις γυρίζετε όταν πρέπει. Λίγο πριν το τέλος τις αλατίζετε, πιπερώνετε και βάζετε το υπόλοιπο λάδι και τη ρίγανη. Μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα και μείνουν με το λάδι τους είναι έτοιμες, δοκιμάστε λίγο από μία άκρη μιας μπριζόλας.
Εν τω μεταξύ κάντε μια σαλάτα πράσινη ή μια χωριάτικη και ένα γρήγορο πουρέ ή τηγανιτές πατάτες. Δεν θα μπορέσει βέβαια να λείψει και η σως που κάνω με το γιαούρτι, μουστάρδα και λίγο πιπέρι καγιέν ή χωρίς αυτό. Είναι πεντανόστημες και από το νόστιμο ζουμί τους θα ρίξετε πάνω στον πουρέ ή στις τηγανιτές σας πατάτες.
Τις βλέπετε στις φωτογραφίες μου πώς τις σέρβιρα.

Καλή σας όρεξη με ένα καλό κρασάκι και στην υγειά σας.

                                                                   Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου