CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Χταπόδι στη λαδόκολλα

Είναι μούρλια, είναι τρέλα το χταποδάκι μου... είναι εύκολο, νόστιμο και μια γρήγορη στην εκτέλεση συνταγή! Μην ξεχάσετε να ρίξετε ρίγανη, όταν το ανοίξετε για να το σερβίρετε... Βάλτε αγάπη, όρεξη και ένα χαμόγελο έτσι για να είναι λουκουμάκι! Καλή σας επιτυχία λοιπόν!!

Υλικά

  • 1 χταπόδι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 3 -4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
  • 3 κομμάτια αλουμινόχαρτο
  • 1 κομμάτι λαδόκολλα
Εκτέλεση:

Πλένουμε το χταπόδι και το αφήνουμε μια ώρα στο σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά του. Μετά, παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και 3 κομμάτια αλουμινόχαρτο, στρώνουμε το αλουμινόχαρτο και από πάνω τη λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάζουμε επάνω το χταπόδι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το χταπόδι με τα φύλλα σαν καραμέλα. Ψήνουμε το χταπόδι για 45' περίπου και μετά για άλλα 10' συνεχίζουμε το ψήσιμο έχοντας ανοίξει τα φύλλα, να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι, πατάτες τηγανιτές, πιλάφι, ή ακόμα και σκέτο με ουζάκι και φρέσκο ψωμί για βούτες! Καλή σας όρεξη!

Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου