CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Κολοκύθια...Μελιτζάνες...Πατάτες...Με κιμά γρήγορα.

Με τρελαίνει η μελιτζάνα, η γεύση της και το άρωμά της, όπως και το κολοκύθι, μα φυσικά και η πατάτα. Πήγα στη λαϊκή και πήρα φρέσκα- φρέσκα τα ζαρζαβατικά μου...Πέρασα από το κρεοπωλείο...Και βουρ πίσω στο σπίτι μου...Έφτιαξα αυτό το φαγητό που θα δείτε παρακάτω..Το έφτιαξα σε χρόνο ρεκόρ. Το έφτιαχνε η μαμά η Πελαγία πριν χρόνια...Με τέσσερα παιδιά...


Υλικά:
  • 1 και 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 1 κιλό κιμά (τον κιμά τον ψήνουμε όπως για τα μακαρόνια)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κολοκύθια και αυτά σε φέτες και τις πατάτες στρογγυλές. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν καλά όλα τους τα υγρά και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε το τηγάνι μας και συγχρόνως σε μια κατσαρόλα μαγειρεύουμε τον κιμά, απλά όπως για μια μακαρονάδα...Με κρεμμύδι, ντομάτα, αλτοπιπερόνουμε και φυσικά το λαδάκι του.
Ρίχνουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις βγάζουμε μόλις είναι έτοιμες επάνω σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια. Μετά στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τα κολοκύθια και, εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λάδι. Τηγανίζουμε και βάζουμε και τα κολοκύθια επάνω στο χαρτί κουζίνας. Το ίδιο με τις μελιτζάνες. Αφού ψηθούν όλα, αλατίζουμε - πιπερώνουμε  και τα βάζουμε σειρές - σειρές  μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα. Έχει ψηθεί και ο κιμάς και το περιχύνουμε επάνω...Κάποιος μπορεί να βάλει επάνω χοντροκομένη φέτα. Άλλη γεύση και με τη φέτα είναι η  αλήθεια!
Τι; Τα σάλια σας τρέχουν; Εμένα να δείτε..Τρέχω να πάρω πιρούνι και μπόλικο φρέσκο ψωμί...
Και ένα ποτήρι κρασάκι φίλοι μου...καλή σας όρεξη!
                                                                                  
                                                                                               Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου