Υλικά:
• 200 γραμμάρια τόνο
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
• 1 πορτοκάλι
• ½ λεμόνι, το χυμό του
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι, αφαιρούμε τα άσπρα μέρη και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαζί με το πορτοκάλι που κόψαμε, βάζουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, και τον τόνο. Ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού και του πορτοκαλιού και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμη η σαλάτα μας!
σημείωση για το πορτοκάλι: το ξεφλουδίζουμε σε μπολ για να μην χάνουμε τους χυμούς του και αφαιρούμε προσεχτικά τον πυρήνα του. Έτσι, το κόβουμε σε κομμάτια που εμείς θέλουμε και αφαιρούμε την φλούδα του, είναι αρκετά εύκολο νομίζω, καλή σας επιτυχία.
Μαριλένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου