CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Χοιρινό στο φούρνο με ρίγανη

Πέρασαν μέρες από την τελευταία φορά που φάγαμε χοιρινό; Ε!! να μην κάνουμε τώρα κι άλλο ένα νόστιμο στο φούρνο; Σαββατοκύριακο έρχεται να κάνουμε και κάτι να μας κρατήσει!χα!! χα!.. είναι γρήγορο(μονο 1-2 ωρίτσες :) και νόστιμο μα και πανεύκολο, πάμε να το ψήσουμε και μετά τα λέμε ξανά; Έχετε έτοιμο τον καφέ σας; Ξέρω εγω τι σας λέω...


Υλικά:

  • 2 κιλά περίπου χοιρινό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι μπόλικο (ο χυμός του)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά-καλά το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε καλά και του βάζουμε και την ρίγανη να πιάσει καλά επάνω στο χοιρινό μας.Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και το βάζουμε μέσα αφού το τυλίξουμε σαν καραμέλα καλά και έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας, χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, το ψήνουμε χωρίς να τον ανοίξουμε καθόλου μέχρι να περάσει 1 ώρα. Αφού περάσει η 1 ώρα το ανοίγουμε και τογυρνάμε από την άλλη μεριά. Εδώ συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τον καφέ μας, τι σας έλεγα;Λίγο πριν τον κλείσουμε ανοίγουμε την λαδόκολλα, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, το δοκιμάζουμε και εν είναι έτοιμο το προσφέρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας, τηγανιτές πατάτες, ψωμί και καλό κρασάκι και ….στην υγειά σας.
                                                               Καλή σας όρεξη.
                                                                    Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου