CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Σαρδέλες τηγανητές...

Ήρθε η ώρα να κάνουμε και κανένα ψαράκι στο τηγάνι..Εδώ θα σας κάνω τις σαρδέλες που είναι ένα από τα καλύτερα για εμένα ψάρια! Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε ό,τι ψάρι σας αρέσει που γίνεται τηγανητό. Βάλτε μπόλικο λεμονάκι...Σαλάτα..Χορταράκια και την όρεξή σας!!
Πάμε στην κουζίνα μου να μαγειρέψουμε!!
 

Υλικά:
  • 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1-2 λεμόνια το χυμό τους
  • 1 μπολ αλεύρι απλό
  • λάδι για το τηγάνι
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σαρδέλες μας, τις βάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά τους και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη και τις αλατίζουμε. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι μας να κάψει καλά. Βουτάμε τις σαρδέλες μας στο γάλα και αμέσως τις αλευρώνουμε καλά-καλά, τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι και προσέχουμε να μη βάζουμε πολλές-πολλές, έτσι ώστε να μπορούμε να τις γυρίζουμε και να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δυο πλευρές τους. Αφού τις ψήσουμε, τις βάζουμε σε μια πιατέλα, από πάνω ρίχνουμε όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και τον μαϊντανό...
Τις σερβίρουμε ζεστές με σαλάτα, πατάτες τηγανητές ή με ό,τι μας αρέσει.
                                                                                                      Καλή σας όρεξη!
                                                                                                            Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου