CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μπακλαβάς σιροπιαστό γλυκό!!!

Το ζητήσατε!!!... Στη φίλη μου τη Βούλα το υποσχέθηκα και της το αφιερώνω! Είναι ένα νόστιμο γλυκό και εύκολο, μα και για κάθε περίπτωση!! Τώρα Βούλα μου μπορείς να το κάνεις, έτσι δεν είναι; Στείλε μου ένα μεγάλο κομμάτι, καλή  επιτυχία σε σένα και σε όποιον το κάνει!!



Υλικά:
  • 640 γραμμ. φύλλο κρούστας
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ή καρύδια...ότι και αν χρησιμοποιήσετε τα ψιλοκοπανίζετε!
  • 1 και 1/4 φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  •  1 κ.γ. κανέλα
για το σιρόπι:
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 κλωναράκι κανέλας
  •  5-6 γαρύφαλλα
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση:

Ασπρίζετε τα αμύγδαλα και τα ψιλοκοπανίζετε να γίνουν σαν τραχανάς. Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Σε ένα μέτριο ταψί, που το έχετε αλείψει με λιωμένο βούτυρο, στρώνετε τέσσερα φύλλα κρούστας και το κάθε φύλλο το έχετε αλείψει με το βούτυρο. Συγκεκριμένα, το πρώτο το στρώνετε και πασπαλίζετε με αμύγδαλο, μετά βάζετε δεύτερο φύλλο και βουτυρώνετε, συνεχίζετε με το τρίτο φύλλο και πασπαλίζετε πάλι με αμύγδαλο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο έως ότου σας μείνουν πέντε φύλλα κρούστας τα οποία θα τα απλώσετε πάνω από τα άλλα και ενδιάμεσα θα τα βουτυρώνετε, ειδικά το τελευταίο φύλλο το βουτυρώνετε πολύ καλά. Έπειτα, κόβετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν με μαχαίρι και χαράσσετε το γλυκό προσεκτικά σε όσο μέγεθος εσείς θέλετε! Να μην ακουμπήσει το μαχαίρι μέχρι τον πάτο. Μετά ραντίζετε την επιφάνεια του γλυκού με λίγο νερό και βάζετε στους 180 βαθμούς να ψηθεί για περίπου μια ώρα, να πάρει χρώμα από πάνω. Προσοχή μην σας καεί....όχι να μιλάμε στο τηλέφωνο και μας μυρίσει.....καίγεται...

Για το σιρόπι: Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν για πέντε λεπτά. Μόλις βράσουν προσθέτετε το μέλι, το κλωναράκι κανέλας και τα γαρύφαλλα. Αφήνετε να βράσουν για άλλο τόσο (πέντε λεπτά). Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από τη φωτιά και το διατηρείται καυτό. Εν τω μεταξύ ο μπακλαβάς μόλις βγει από τον φούρνο πρέπει να κρυώσει πρώτα και μετά να προσθέσουμε το σιρόπι από επάνω, να πάει παντού όπως είναι καυτό. Τέλος, το γλυκό μόλις κρυώσει και πάλι, το χαράσσετε μέχρι να κοπεί εντελώς το κάθε κομμάτι και το σερβίρουμε.
Βάλτε και μια ρακή, πάει τρομερά ακόμα και μετά το φαγητό, εδώ να το κόψετε πιο μικρά κομμάτια...θα σας τελειώσει και τι θα γίνει;;; Καλά να περνάτε με την όμορφη παρεούλα σας!

                                          Καλή σας όρεξη!

                                                Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου