CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τηγανιά με λουκάνικα


 Υλικά:
  • 6 λουκάνικα διάφορα (τα κόβουμε σε ροδέλες)
  • 2 λουκάνικα πικάντικα  (τα κόβουμε και αυτά σε ροδέλες)
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 3 πιπεριές κόκκινες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 ντομάτες (τη μία την κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις άλλες 2 θα τις ξύσετε)
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές
  • 1/3 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο (όμως προσοχή μην βάλετε τίποτε από αυτά πριν δοκιμάσετε γιατί τα λουκάνικα  έχουν αρκετό και ίσως να μην χρειαστεί)

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το λάδι σας και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι σας και αφού αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνετε τις κομμένες σας πιπεριές (να τις έχετε κόψει σε ροδέλες), τα κομμένα σας λουκάνικα και τα ανακατεύετε  καλά, στη συνέχεια βάζετε τις ντομάτες και το πελτέ σας, προσθέτετε 1 ποτήρι του κρασιού νερό και το σκεπάζετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να δείτε ότι οι πιπεριές σας είναι ψημένες και έχει μείνει το φαγητό σας με τη σάλτσα του. Το προσφέρετε με μπόλικο ζεστό ψωμί, φέτα και τι άλλο; ένα καλό κρασί φυσικά.

           Καλή σας όρεξη.
                                                                                        Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου