CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Πατάτες τσικαλίσιες....Με κολοκυθάκια όπως παλιά!

Καλή σας ημέρα...Όλη μέρα! Σήμερα σηκώθηκα και είπα :
-Τι να ψήσω; Θέλω κάτι έυκολο, γρήγορο, αλλά και νόστιμο!
Γιώργος:
- Πατάτες μπλουμ όπως παλιά που μας έκαναν οι μανάδες μας, αλλά και οι γιαγιάδες μας!
- Ναι!!!!
Οπότε δεν ήθελα άλλη σκέψη και έτρεξα στην κουζίνα μου. Τα υλικά τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας, οπότε πάμε παρέα να μαγειρέψουμε; Τι λέτε; Εγώ τρέχω!


Υλικά:
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές -λεπτές φετούλες
  • 6-8 πατάτες χοντροκομμένες
  • 5-6 μικρά κολοκυθάκια (εάν έχετε, αλλιώς θα τα κάνετε με σκέτες πατάτες την ίδια ακριβώς συνταγή)
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2-3 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνα του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε όλα μας τα υλικά, κόβουμε το κρεμύδι σε λεπτές ροδέλες και χοντροκόβουμε τις πατάτες. Τα κολοκυθάκια μας εάν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ως έχουν με ένα σταυρό από τη μια μεριά και ένα από την άλλη, αλλιώς, εάν είναι μεγάλα, χοντροκόψτε τα! Αφού έχουμε όλα τα υλικά μας έτοιμα, πιάνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις πατατούλες μας και από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, 1 ποτήρι του νερού νερό ζεστό για να μην σταματήσει η βράση και ίσως να θέλει παραπάνω, ίσα να σκεπάζονται αλλά όχι εντελώς! Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του και να μελώσει! Δεν το αφήνουμε το φαγητό μας, το παρακολουθούμε για να μην μας κολλήσει και ίσως να χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νεράκι μέχρι να ψηθεί το φαγητό μας. Τέλος, αφού είναι ψημένο, θα ρίξουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θα πιάσουμε το πιάτο και θα βάλουμε μια μεγάλη μερίδα με μπόλικη φέτα και....Καλή σας όρεξη!
                                                                       Από τη γιαγιά Μαριλένα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου